USA-förbud mot SMS

 FORT LEE – EN FÖREBILD.
Tänk vad rätt ute man kan vara ibland. I går bloggade jag om sms-faran bland fotgängare. I dag får jag läsa i DN att staden Fort Lee i delstaten New Jersey har infört en lag som ger böter för personer som går och skriver sms (textmeddelande i sin smartphone). Huvudskälet är att man vill förbättra trafiksäkerheten. Bakgrunden är att staden på kort tid haft tre olyckor med dödlig utgång där fotgängare varit inblandade. Samtliga sms-ade samtidigt som de promenerade.
     – Det är väldigt distraherande, säger stadens polischef Thomas Ripoli till ABC:s lokala tv-station. Fotgängare tittar inte vart de går och är inte på sin vakt.
     Sedan lagen infördes i april har polisen aktivt jagat ”farliga fotgängare” och 117 bötesstraff har utdelats. Den som bryter mot den här lagen kan tvingas betala uppemot 600 kronor. Samtidigt visar en studie gjord vid Stony Brook University i New York att sms-ande fotgängare har betydligt svårare att följa en rak linje jämfört med personer som inte sms:ar. De är dessutom mindre uppmärksamma på vad som händer runt omkring.
     Som alltid har er bloggande gubbe tummen på pulsen och är först ute med synpunkter på det senaste:) Nåja, när blir det nu dags för Stockholm – och andra svenska städer – att följa det goda exemplet från Fort Lee?
new jersey, abc, usa