Nutcase på Friends

 STÖRRE ÄN ÄNGLAGÅRD. (cred: Nöjesguiden)
Colin Nutley har sagt att han jobbat med regiuppdraget av invigningen av Friends Arena sedan mars i år. Jobbat med vad då? undrar jag. Det var en show enligt formulär 1 A. Artisterna dök upp och fick sjunga en låt var och däremellan var det lite pyro, folkdans, trapetsartister, glada barn, vykortsbilder på svenska landskap, lufttrumspelande dansare och invigningstalande Victoria. Jo, förresten, Nutley glömde att ha med en konferencier som presenterade artisterna. Vilka, förutom ungarna som var med sina föräldrar, kunde exempelvis säga att de två klubbtjejerna på scenen där nere var Icona Pop?
     Men den värsta missen Nutley gjorde var finalen. Det blev nämligen ingen final. Hela publiken satt där snopna efter att Roxette som sista akt efterträddes av en spökröst som sade att nu är det slut och avslutade med ett kort och kärnfullt: ”Hej”. Vi 45.000 i publiken tittade på varandra och undrade om detta var sant, är det någon som driver med oss? En final ska förstås vara sprakande, med fyrverkerier, med alla artisterna på scenen i en allsång typ ”We are the world” – kanske med nyskriven text typ ”We are the Friends”. Därav blev intet. Ett underhållningsproffs som gamle TV-nestorn Åke Falck hade fixat detta tusen gånger bättre än ”Änglagårds”-regissören Colin Nutley (denna gång utan gråtande frun Helena Bergström vid sin sida, kanske det var det som var problemet?), som påstår att han jobbat med invigningen i närmare åtta månader? Obegripligt, han uppträdde som ett "nutcase", som den fortfarande engelskspråkige Sverigeboende engelsmannen skulle uttryckt det. Hoppas karl inte fick betalt – men det fick han förstås. 
     Bäst var i alla fall First Aid Kit som sjöng sin hit ”Emmylou”. Sämst var de som inte framförde sina största hits, vilket man förstås ska göra vid en sådan här tillställning, utan i stället pluggade nya, okända låtar. Följande ska ställa sig i skamvrån bredvid Colin Nutley: Loreen, Eagle-Eye Cherry och Hives.
Victoria, Icona Pop, Roxette, Hives, Loreen, First Aid Kit, Hives