Problem i skolan

POLITIKER LÄGGER NÄSAN I BLÖT.
(cred: allaharenblogg)
Rektorn och Jägaren var på besök hos oss i stugan häromdagen. Det blev mycket badande i Ålands hav, några öl, god mat, mycket prat om allvarliga saker och mängder av vin tills vi stöp i säng vid midnatt.
    Rektorn hade som vanligt problem i skolan. Denna gång var det någon ny, idiotisk regel som utbildningsminister Jan Björklund hittat på; jag tror det handlade om att nybakade lärare måste göra ett så kallat utbildningsår efter skolgången för att kunna bli behöriga (typ AT-tjänstgöring för läkare). Detta ställer tydligen till med problem med tanke på att dessa blivande lärare måste ha handledning och rektorerna måste göra ganska omfattande anteckningar – och allt detta på en arbetsplats som redan är tung av pålagor och slimning av organisationen. Dessutom har Rektorn råkat ut för konstiga beskyllningar från en lärare som hon förflyttat, därtill tvungen av nedskärningsskäl. Varför kan politikerna inte låta bli att ständigt fingra på skolan – och varför kan inte skolan någon gång äntligen få resurser att satsa på större lärartäthet?
    Jägaren gick i pension för ett år sedan. Men han arbetar vidare på konsultbasis och får för detta en hyfsad inkomst, ovanpå pensionen. Han trivs bra med det, anser han. En del har möjlighet att hyfsa till den annars magra pensionen, all heder åt dem. Hoppas jag också ges möjlighet till det, när den efterlängtade pensionsdagen kommer. Även om jag inte är ett uns sug på att arbeta efter 65, men vad fan ska man göra? Man vill ju ha lite pengar över till resor och ett fortsatt liv med lite guldkant på dagarna.
lägger näsan i blöt, Björklund, pålagor, inga resurser, pensionär