Gänghot mot krögare

Läser i tidningen i dag att gängledaren för Warewolf Legion och två av hans kumpaner häktats efter hot mot krögaren Melker Andersson och mordbrand på flera krogar i hans matimperium. Jag har misstänkt länge att det är något sådant här som ligger bakom. Det har varit lite underligt att det bara varit Melker-krogar som "drabbats" av bränder, som nu senast i början av mars Restaurang Grill i centrala Stockholm. 
     Läser också att Melker tidigare anlitat ett bemanningsföretag som gängledaren driver. Ingen bra ide'. Min kompis Skötaren skulle för ett tiotals år sedan byta karriär och bli krögare i en västsvensk småstad. Han lade 190.000 kronor i handpenning på den krog han skulle ta över. Men det blev aldrig någon affär. Däremot blev Skötaren blåst på pengarna. En månad senare blev han uppringd av en Mc-kille i Stockholm som mot 50.000 skulle driva in skulden. Hur Mc-killen kände till detta är det ingen som riktigt vet. Tydligt är i alla fall att den organiserade brottsligheten har sina långa tentakler utspridda över landet. 
     Det slutade i alla fall med att Skötaren tackade nej till gangstertjänstet och i stället käkade i sig den ekonomiska blåsningen; han ville helt enkelt inte riskera samröre med gangsters. Den taktiken kanske Melker skulle hållit sig till redan från start. 
bränder - gangster - gängledare - hot - häktade