Bra tvinga SVT-profil avgå

 

 ADJÖ DÅ, ELFSBERG! (Foto: SVT)
Det var då ett jäkla snyftande och hallå över att Claes Elfsberg tvingas lämna SVT nu när han fyllt 67. Senast i dag läste jag en debattartikel i Metro av liberala riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson och Barbro Westerholm som tycker det är helt fel att tvinga herr Elfsberg – ”folkupplysare, folkkär och företroendeingivande ” – och även andra att lämna sitt arbete på grund av åldersstrecket.
     Förtroendingivande? Nja, han var knappast det i slutet av 1990-talet. Då anklagades han för sexuella trakasserier på TV när han förföljde en yngre, kvinnlig vikarie. Det blev inte så där jättemycket press kring detta. Men skandalblaskan Se & Hör skrev om det. Dock namngavs aldrig herr Elfsberg. Den bild som publicerades var faktiskt på honom, men den var fotomanipulerad så att han inte skulle kännas igen. Hur jag vet detta? Jo, jag känner bildhanteraren som gjorde förvrängningen. Och folkkär? Nja, knappast så kär av vikarien som utsattes för honom.
     Dessutom har Elfsberg varit 45 år på TV, så det är väl hög tid att han lämnar skutan och bereder plats åt yngre förmågor.
sexuella trakasserier, TV-profil, Se & Hör, photohsoppad