Kalas på svenska kräftor

 SMÅLÄNDSKA DELIKATESSER.
Gourmeten och Rektorn bjöd på färska, småländska kräftor häromkvällen. Det är alltid en smakupplevelse hemma hos dom. Gourmeten är ordförande i stadens avdelning av Munskänkarna och han är en otroligt skicklig kock. För att inte tala om vinkännare av högsta rang. Han har 730 flaskor vin i sitt vinförråd. Förut hade han det i deras hus utanför stan. Men efter att de sålt huset och nu flyttat in i lägenhet i city så har han hyrt ett källarförråd som tydligen har rätt temperatur och rätt fuktnivå, så där får de nu ligga till sig och mogna – eller vad de nu gör.
     Rektorn är inte ett dugg snobbig vad det gäller dryck, hon dricker det mesta. Ungefär som Gumman och jag alltså. Och det var också hon som efter de champinjonfyllda kanapéerna serverade med champagne och kräftorna med öl och snaps ropade efter sprit till de urgoda ostarna som serverades till efterrätt. Gourmeten suckade och började babbla om söta viner som bättre passade till ostarna men fick ge sig.  
     Hur som helst var det, som vanligt när vi träffar dessa vänner, trevligt även med samtal på både hög och låg nivå. Och svenska kräftor, det är man inte bortskämd med! Gumman och brukar oftast käka kinesiska kräftor, som förvisso är betydligt billigare men ibland har en smak av sump. Heja Småland!
kräftor, Småland, sprit, champagne, smak av sump, högt och lågt