A good driver

 OPERAHUSET.
Det är Busschaufförens dag. Själv har jag tyvärr inget pass i dag utan ligger hemma i sviterna efter en kort men intensiv släng av influensan. Så jag får inga uppmuntrande tilltal från passagerarna. Det förekommer faktiskt. En del har stenkoll på denna dag.
     Jag får trösta mig med tanken på första året jag körde buss åt SL, sommaren 1981 – jösses över 30 år sedan! I alla fall körde jag 62:an, ironiskt kallade Kryckexpressen bland chaufförerna eftersom den gick från Fredhäll där det då bodde många äldre som hade lite problem att ta sig på och av bussen. Men det är en fin linje, en riktig turistmagnet. Den går från Fredhäll på västra Kungsholmen och går förbi flera turistattraktioner på sin väg genom Stockholm city mot Storängsbotten. Bussen passerar Rålambshovsparken, Stadshuset, Slottet, Operan, Kungsträdgården, Norrmalmstorg, Dramaten, Östermalms torg och Öfvre Östermalm.
     En körning hade jag med en kvinna som åkte motsatt riktning, alltså från Storängsbotten. Vid slutstationen Fredhäll sade jag till henne att hon inte kommer längre utan måste gå av bussen. Men hon, som visade sig vara från Australien, sade att hon gärna satt kvar en vända till. Hon ville helt enkelt upptäcka Stockholm genom bussfönstret. Vilket förstås är en bra idé att göra via just buss och speciellt via just linje 62. Jag sade förstås att det var helt OK. Då log hon och sade:
     – You are a very good driver.
     Sådant värmer ett härdat busschaufförshjärta.
ironi, härdat, busschaufförens dag, turistmagnet