Rasismens ekokammare

 

 RASISMENS ANSIKTEN.
Jag förstår förstås att man inte kan förbjuda internet. Men tyvärr har rasisternas förljugna och otäcka retorik en plattform i de sociala medierna. Här kan de, anonymt förstås, ventilera sina våldsamma och hatiska åsikter och få gillanden och delningar och även själv dela och gilla. Deras åsikter förstärks och de får inga motsägelser eller inga fakta som faktiskt grundar sig på verkligheten. Det är som en slags ekokammare för rasister.
     Hemma hos Trollhätte-terroristen Anton Lundin Pettersson hittade poliserna ett virrvarr av klipp med politiskt innehåll på hans dator. Han gillade bland annat videor där Jimmie Åkesson påstås krossa sina politiska motståndare, skoningslös religionskritik, antifeminism, en högerextrem bloggare och klipp som glorifierar Hitlers nazityska regim.
     Om man nu inte kan förbjuda internet, så kanske man kan tränga sig in i de rasistiska forumen med faktaspäckade sanningar. Ja, jag vet inte hur det ska gå till egentligen. Men det jag vet är att man hela tiden – bland familjen, vännerna och på jobbet – måste säga ifrån när rasismens smutsiga ansikte visar sig.
     Anton Lundin Pettersson har säkert fler störda blivande terrorister där ute. Han, och de, skulle behöva mötas av ett kompakt motstånd där mänskligheten och solidariteten visar sitt soliga ansikte.
Anton Lundin Pettersson, Trollhättan, Jimmie Åkesson, Hitler, rasistiska forum, soliga ansikte