Sönderstressade

 STRESS PÅ JOBBET.
Allt fler knäcks av jobbstressen. Antalet personer som sjukskriver sig på grund av stress på jobbet ökar lavinartat, visar en ny undersökning från fackförbundet Vision. Värst är det tydligen för socialsekreterare, psykologer och kuratorer.
     Tänker på Äldsta dottern. Hon är psykolog och jobbar sedan ett par år på BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) i en närförort i Stockholm. Hon klagar ofta på den hårda belastningen och dåliga chefer, som gör att folk hela tiden söker sig därifrån. Samtidigt som kön av unga som mår dåligt bara verkar öka för varje dag. Faktum är att jag tog upp det här med att Äldsta dottern verkar stressad nu i påskhelgen. Hon var inte direkt glad och uppträdde lite småforcerad. Gumman och jag kom överens om att vi skulle ta ett snack med henne närmaste veckan. 27 år och redan halvknäckt av jobbstress, det låter inte bra.
     Lite typiskt är det också att just sådana yrkespersoner som har som jobb att ta hand om andra är de som drabbas själva. Trist och urbota korkat! Och arbetssituationer som man borde kunna göra något åt, tycker jag. 
stress på jobbet, psykolog, typiskt, korkat, unga mår dåligt