Sluta kränka barn

 SLÅSS FÖR DE SVAGA.
Barn i skolor, och till och med på dagis, kränks av andra barn – och vuxna! Det larmade Skolinspektionen om häromdagen. Var sjunde elev i årskurs 5 och 9 säger att vuxna inte reagerar om de får reda på att en elev blivit kränkt eller någon varit elak mot en elev, visar en undersökning i 29 kommuner som Skolinspektionen gjort.
     Att barn är elaka mot varandra har är förstås ingen nyhet, så har det alltid varit. Det minns jag själv av bitter erfarenhet från barndomen. Då snackade man aldrig med någon lärare, eller någon annan vuxen heller för den delen. Man bet ihop. Men i dag är det, eller borde det vara, så annorlunda. Det finns en öppenhet som inte tidigare fanns om dessa problem. Därför är det ruskigt skrämmande att skolans personal inte reagerar när en elev blir trakasserad och att en del till och med själv deltar i mobbandet. Ett barn borde vara okränkbart.
     Skolan måste bli en fredad plats i livet, menar Skolinspektionen. Jag håller med till 100 procent. Men då krävs att vuxna, både i skolan och i övriga samhället, s-e-r och l-y-s-s-n-a-r till barn som far illa – och reagerar!!!
mobbning, kränks, skolan, Skolinspektionen, trakasseri