Betryckt av terrorist

 ISKALLT FÖR MAJID.
När polisen fångade terroristen Mutar Muthanna Majid så rapporterade SVT-reportern på plats om att det var en ”tryckt” stämning i snövita Boliden och att folk var ”betryckta”. Skitsnack, säger jag.
     Jag tror att det här tillslaget var det häftigaste som hänt de 1 500 invånarna i det gamla gruvsamhället sedan hemmasonen Jonathan Hedström tog silver i hockey-VM 2004. 90 år gammal är hålan, som redan från början hamnade snett. På grund av ett feltryck på generalstabskartan fick orten (och gruvföretaget) namnet Boliden och inte Bjurliden – som var namnet på hemmanet där fyndigheten hittades.
     Så gissa om snacket gick på byn, vid korvkiosken, vid överingenjörsvillorna, de enklare radhusen och de ännu enklare gruvarbetarbostäderna när terroristen, polisen och media var just där. En världshändelse utspelades mitt framför ögonen byborna. Klart att det pratades, klart att folk var upprymda. Lilla flestavade Boliden, i Skellefteå kommun, fick än en gång hamna på kartan – för första gången sedan gruvan lades ned i mitten av 1980-talet. Betryckta? Så fasen heller!
skitsnack, iskall, terrorist, hockey-VM, världshändelse, Boliden