Snacka om gubbpoker!

 TEXAS HOLDEM PÅ HEMMET.
Jag kollade upp från markerna på pokerbordet. Noterade att pokergänget verkligen börjar bli till åren. Där satt pensionärerna Basisten, Kiruna och Söderkisen, Trumpetaren som går i pension den 1 mars, jag som går i pension 2018 och så Karlskoga som fyller 63 i år och minstingen Hårdrockaren som just fyllt 62. Snacka om gubbgäng!
     Det märktes också när vi i stället för att lira vanlig stötpoker spelade Texas Holdem, på värden Karlskogas initiativ. Virrigare gubbar får man väl leta efter, det var liksom en försmak av livet på pensionärshemmet. Ingen av oss kunde helt enkelt reglerna. Karlskoga hade dock också bjudit in sonen Tarantinoälskaren och dennes kompis Påven som skulle styra upp det hela. Påven var dealer och fick hela tiden påminna oss om hur spelet fungerar. Det var lilla och stora mörken, det var check, all in och det gällde att buda i rätt ordning och med rätt summa.
     Men kul var det. Alla satsade en hundring och en efter en åkte ut. Till slut var det bara Påven och jag kvar i en finalduell. Påven tog hem stålarna efter ett högre tvåpar än vad jag hade. Det var han sannerligen värd, efter att ha hållit efter oss allt mer berusade gubbar som en skollärare som rättar sina förstaklassare.
     Vi räknade förresten ut att det måste vara cirka 25 år som vi har hållit i gång pokerspelandet, med en träff minst en gång per år. Imponerande faktiskt. Och ingen har fallit ifrån, ännu. Fast det är väl bara en tidsfråga.
poker, okunniga, pensionärer, Texas Holdem, gubbgäng, berusade,