Stroke efter festen

 DÖDEN VÄNTAR.
Träffade Busschauffören i lördags när Fotbollsproffset firade sin 50-årsdag. Då var han i god form, pladdrade på som vanligt om stugan i Herräng, fotbollsresor till England och speedway på Rospiggarnas hemmabana i Hallstavik. Han var på festen med Särbon.
     I går fick jag reda på att han drabbades av en stroke (hjärnblödning) på måndagsmorgonen. Han fördes med ambulans till sjukhus. Nu ligger denne tidigare pigge och till synes friske man nedsövd för att hjärnan ska kunna återhämta sig. Prognosen är inte god, enligt Särbon.
     Han är bara 72 år. Han jobbade tidigare som tjänsteman på SL. Som pensionär började han köra buss deltid för att dryga ut pensionen, mest för att finansiera sina fotbollsresor. Nu är frågan om det blir några fler matcher på Tottenhams hemmaarena White Hart Lane.
     Det är oerhört trist när folk i ens närhet blir svårt sjuka och försvinner bort. Det är också en tragisk påminnelse om ens egen förgänglighet och att livet faktiskt är ändligt. Därför känns det desto mer nödvändigt att ta alla tillfällen i akt och verkligen genomföra saker som man drömt om. Det stärker exempelvis mig i min planerade förtida pensionering vid årsskiftet. Livet är så mycket mer än bara jobb.
stroke, fotbollsproffs, fest, pladdrade, nedsövd, Tottenham, döden väntar