Ohälsa på sjukhuset

UNHEALTHY EATING.
Mannen är 55+-are, gissar jag. Han har svart piketröja, beiga kortbyxor och blå gymnastikskor. Han är kraftigt överviktig, magen sväller över byxlinningen. Öronmusslan är kopplad till mobilen. På bordet framför honom har han en tallrik med kyckling, potatismos och brunsås samt en metallskål med sallad. Han dricker Fanta apelsin. Innan han börjar äta öppnar han fyra små portionspåsar med vardera salt och peppar och strör över maten. Efter att ha skrapat tallriken ren hämtar han kaffet och köper ett wienerbröd som han mular i sig.
     Vi sitter i restaurangen vid entrén på Karolinska sjukhuset i Solna. Omgivna av sjuka människor och anhöriga. Mannen ser ut som ohälsan själv. Vad han gör på KS vet jag inte, men han ser ut som om han är där på grund av något jobb. Efter sin lunch ringer han upp vad jag gissar är en kund och pratar medan han reser sig upp och går mot utgången. Han är på rätt ställe, tänker jag, om han skulle drabbas av sviterna från sin välfärdssjukdom, som exempelvis en infarkt.
     Jag lämnar min matbricka efter att ha ätit upp min laxskiva och all sallad i min metallskål och börjar gå i korridorerna och ta hissen upp till Gumman som är inlagd för den andra, av sex, cellgiftsbehandlingar.
unhealthy eating, cancer, infarkt, KS, överviktig