Jack V på sopplunch

 MUSIKALISK SOPPA.
Tänkte möta våren i Kalmar. Det gick så där. Möttes av värsta regn- och snöovädret (”mesta vintern på hela vintern” som Infödingen förklarade det). I stället för en god bok på en solig parkbänk fick jag hitta på en massa annat i denna för mig obekanta stad. Det gick desto bättre.
     Köpte biljett på Vallens soppteater där Jack Vreeswijk (som ersatte planerade Cajsa-Stina Åkerström) tillsammans med utmärkte gitarristen Love Tholin spelade en lunch, mest underbara låtar av pappa Cornelis. Där satt jag i en fullsatt lokal tillsammans med ett 60-tal andra dagdrivande åldringar.
     Hann också med mycket annat under veckan, medan Gumman var på kurs vid brofästet till Öland: Guinness på Lilla Puben (stammis redan kväll tre när Tatuerade bartjejen började hälla upp svartskummet innan jag hunnit beställa), Staro på Park Hermina (Robert Gustavssons nya investering, vad är det för fel på Schövdeee?), titta på en trebent häst, gå runt skyttevallen på försvarsborgen Kalmar slott, simma i badhuset, Murphys Irish Stout på Krögers, klippa och tunna ut min kraftiga kalufs hos lokal frisör, vegluncher uppe på Porten med panoramautsikt över en park och Kalmaranstalten, ta lokala Ängöl vid brasan i källarvalven på FF:s Bar & Litet kök och snacka med trevlige grekiskfödde ägaren Fotis, ta en vinterpromenad längs stranden och runt city veckans enda soliga dag, käka pasta och prata om Napoli med ägaren på krogen Ernesto, blandade uppträdande av unga sångtalanger inför Idol-redaktionen på Satan i gatan, jam på ett ödsligt (jag var enda gästen) Söderport där bartendern hoppade in på gitarr, bra boende på Slottshotellet där middagar ingår i rumspriset och där en riddare står vakt i korridoren och skrämmer slag på en (redrum), dambesök vissa kvällar (kursande Gumman) och utåtriktade och mycket vänliga Kalmarbor, även om alla låter som Raskens. Är nog idé att dra hit en sommarvecka någon gång.
VREESWIJK, ÖL, IDOL, ROBERT GUSTAVSSON, TREBENT HÄST, JAM, KALMAR