Bakis efter bokmässan

BÖCKER, BÖCKER, BÖCKER.
Gumman har varit på biblioteksmässan i Göteborg. Full av energi kom hon hem vid niotiden i går kväll efter att i tre dygn frotterat sig med andra bokmänniskor. Hon undrade varför jag inte mötte henne vid dörren (jag satt och lyssnade på musik på datorn med hörlurarna på), varför inte gästsängen var bäddad (sov där på tisdagsnatten eftersom jag vaknade mitt i natten, inte kunde sova och inte ville störa hennes nattsömn och glömde sedan bädda), varför inte matlådan (som jag totalt hade glömt bort utan i stället ätit ost- och kaviarmackor på kvällarna) som hon gjort i ordning och ställt i kylen innan hon åkte inte var uppäten, varför jag inte lagat mat till henne nu när hon kom hem (trots att jag tidigare på dagen messat henne om att jag skulle äta ute efter mitt lördagsbusskörande som slutade 17.30 och att hon då inte nämnde något om att hon ville ha middag).
     Som tur är kom jag i alla fall ihåg att slänga soporna innan hon kom. Vet inte riktigt vad hon hade väntat sig. Men gillar inte att hon kommer hem med en massa krav. Gårdagen skulle vara min kväll (fredagskvällen var det definitivt inte eftersom jag var tvungen att hålla promillen nere för att klara alkoblåstestet för att kunna få i gång bussen i garaget på lördagsmorgonen). Jag säger bara: Välkommen tillbaka till vardagen, kära Gumman! 
     Och så sitter jag här tidigt på söndagsmorgonen och bloggar; har svårt att sova när hjärnan är uppe i varv. Lade mig redan vid elva i går kväll. Trött efter en hård arbetsvecka blev lördagskvällen ändå inte så festlig. Gumman lade sig senare, efter att ha suttit och surat i TV-rummet. Men hon sover i alla fall inte i gästrummet, vilket kan vara ett tecken på att hon i alla fall inte är så där riktigt långsint tjurig.
lördagsmys, relationer, vin, sömnproblem