Inte rasist men

 Cred: Max Gustafson
OK, du vill rösta på SD men du vill inte kalla dig rasist. Du är antagligen missnöjd på att ingen bryr sig om just dig. Du är säkert dödligt trött på den bistre statsministern, den barske skolministern, den frireligiöse, hon den rödhåriga, MP-duon, den tyste f d metallarbetaren, den akademiske vänsterpartisten och den tillnyktrade feministen. Du har säkert också bråkat med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
     Därför väljer du SD, trots att du varken är rasist, homofob eller kvinnoförtryckare. Vet du då vilka du röstar på?
     SD vill ”ta krafttag mot brottsligheten”. Men vet du att sex av namnen på riksdagslistan är dömda brottslingar – skyldiga till våld mot tjänsteman och misshandel?
     SD påstår sig ”värna om äldre”. Jaha, var kom den från? Om du går in på deras hemsida och läser alla pressmeddelanden från 2013, så hittar du inte ett enda som handlar om äldre. Så mycket för det engagemanget,
     SD lovar dig mer pengar. Men vill du lägga din, och Sverige, ekonomi i händerna på partiet som har flest politiker med betalningsanmärkningar (17,5 %) och flest politiker med skulder hos kronofogden (12,5 %) av alla partiers kandidater?
     Tror du verkligen på myterna om att invandrare får femsiffriga belopp i bidrag medan äldre svenskar vanvårdas och att invandrare bara kommer till Sverige av ekonomiska skäl och inte av humanitära? Köper du resonemanget med att ställa en svag grupp mot en annan, som om det är enda sättet att fördela våra tillgångar? Och är tiggarna på gatan verkligen ett så stort problem som den glasögonprydde partiledaren vill göra det till?
     Kanske du har lyssnat på den som gapat högst och inte den med mest att säga. Innan du stoppar din viktiga röst i urnan, så svara gärna på följande fråga:
     Är lösningen på just dina, och Sveriges, problem att välja det absolut sämsta alternativet (SD)?
SD, brottslingar, misshandel, skulder, tiggare, vanvård, gapar högst