Sporttokiga Metro

 DATASPEL SOM SPORT.
E-sport har fått otroligt stort utrymme i Metro och ibland helt dominerande, som i dag en måndag. Hela sportsidan handlar om det som de kallar E-sport. Och, visst ja, en liten notis med rubriken Ibrahimovic flyger till USA för operation.
     Vad var det då som hände i sportväg i helgen, Metro? Nej, naturligtvis var det inte det! Brynäs slog HV71 och leder med 3–2 i hockeyfinalen, MFF klådde DIF med 3–2 i allsvenskans toppmatch, Hammarby spelade oavgjort 0–0 mot Sundsvall, nykomlingen Sirius vann mot Kalmar FF med hela 3–0, Arsenal vann dramat mot Manchester City i FA-cupens semifinal, Erik Karlsson ledde sitt Ottawa till 4–2 i matcher mot Boston i NHL och nu väntar ett drömmöte mot Henrik Lundqvists New York Rangers. Och så var det förstås en massa andra sporthändelser. Som redvovisades i tidningar, radio och TV – media som förstår sig på sport.
     Men det syns inte i Metro. Där satsar man på något som de kallar E-sport. Vaddå E-sport? Det handlar för fasen om dataspel! Hoppas för allt i världen inte fler följer efter Metros besynnerliga inställning om vad som är sport och slutar förolämpa oss riktiga sportvänner.
Metro, sport, Brynäs, Hammarby, E-sport, usel bevakning