Prettot LeMarc

 100 % TOO MUCH.
Peter LeMarc lägger ned musikskapandet. Orsaken är att han anser att det omsorgsfulla arbete han lägger ned i studion försvinner när hans musik spelas på strömningstjänster. På sitt Instagram-konto skriver han:
     Sedan kommer resultatet ut som en streamad fil där bara 90 procent av informationen på inspelningen finns med, avlyssnas kanske i ett par rätt pissiga lurar ur en telefon. Nej, det är inte min grej. Därför tar jag en paus på obestämd tid.
     Snacka om att ”Mannen som gav kajalpennan ett ansikte” är pretto! Han ska väl fullständigt skita i hur vi lyssnar på musik. Tänk om artisterna genom tiderna resonerat likadant. Hade jag då inte fått spela musik på vår helt kassa radiogrammofon när jag var liten? Eller på min lilla, plastiga grammofon? Eller på min monospelare när finsmakarna lirade på sina stereos? Eller på mina hembyggda, gigantiska högtalare av spånskivor som jag byggde med hjälp av elektronikkunniga Beppe och som ärligt talat lät som skit?
     Jag lyssnar numera alltid via Spotify och jag struntar totalt i om jag missar 10 procent i ljudkvalitet i mina ”pissiga” lurar. Det ska också Onkel Fester strunta i. Och vem tror han egentligen han är, en nutida Mozart eller Beethoven? Jag struntar totalt i de missade 10 procenten och som det känns nu missar jag även gärna de övriga 90 procenten av LeMarcs musik som vi tydligen kan uppfatta.
PRETTO, LEMARC, SKIT, PISS, KAJALPENNA, MOZART?