Vov säger Gumman

 VEM KAN MOTSTÅ EN PUDEL?
”Hej älskling. Hoppas vi kan bli vänner igen. Självklart har jag inget emot att du åker till landet, det vet du att jag bara tycker är trevligt!”
     Gumman gjorde en pudel via mail i går eftermiddag efter gårdagsmorgonens gräl. Trots att sakfrågan tydligen var för känslig för att diskuteras vidare får man väl nöja sig med denna pudel. Och det räcker gott och väl, tro mig. Landet here I come!
göra en pudel

Argt och tjurigt gräl

INGEN FRUKOST PÅ SÄNGEN.
Jag var nära att slänga igen dörren när jag gick i morse. Gumman och jag hade grälat. Hon trodde jag var missnöjd med henne när jag sade att jag åker till landet i helgen och troligen sover på pensionat fredag–lördag, jag blev arg och tjurig för att hon gjorde det till en relationsfråga, hon blev arg för att hon tyckte jag redan från början var arg och missnöjd. Och så höll det på, i ett totalt meningslöst upprepande i allt mer uppskruvat tonläge.
     Hela den urbota, korkade diskussionen började med att jag undrade:
     – Du, har vi några planer för helgen?
     – Nej.
     – Bra, jag tänker åka till landet och sova över på pensionat.
     Det här är hur jag ville att diskussionen skulle fortsätta:
     – Jaha, hur kommer det sig? skulle Gumman säkert undra, och med all rätt.
     – Jo, det har varit lite mycket nu, med nya lägenheten, med förmedling och styling av den gamla, mycket på jobbet. Jag behöver vara ensam några dagar och samla tankarna.
     – Jag förstår det. Åk du till landet och ha det så trevligt.
     Men nu blev det ju inte så. Jag skyller allt på Gumman och det otrevliga kvinnliga draget med att omvandla allt till något som rör dem personligen eller något känsligt som rör förhållandet. Nu har jag i alla fall bokat boende på pensionatet. Det ska bli så jävla skönt att komma ifrån ett tag och umgås i fred med sina egna tankar. 
kvinnligt, manligt, relationer

Skåne och Oslofestival

 TEN YEARS AFTER. LOCKBETE I OSLO.
Den 26 februari 1658 slöts fredfördraget mellan Sverige och Danmark-Norge, det gjordes i danska Roskilde. Skåneland och Bohuslän blev svenskt då. Vet fan om det var så lyckat. Har egentligen aldrig varit så förtjust i skåningar. Fördomsfullt förvisso, men jag har mött en och annan rasistisk, provinsiell skåning genom åren och det har väl påverkat mig.
     Roskilde förresten, tänk att jag aldrig kommit i väg till festivalen där. Jag har ju haft över 40 år på mig, det är så länge de ordnat denna gigantiska musikfest. Däremot åkte jag tillsammans med Finnen i hans gamla Volvo till musikfestival i Holmenkollen i Oslo i början av 1970-talet, som då var den största musikfest som ordnats i Norden. Affischnamnen var Procul Harum och Ten Years After, två av mina favoritband. När man väl satt där framför scenen meddelade arrangörerna att inget av de båda banden skulle komma. I stället hade de plockat in svenska Rockfolket med dragspelande ”Burken” i spetsen. Snacka om att bli grundlurad! Men vädret var fint och de norska flickorna dejliga.
Procul Harum, Ten Years After, Rockfolket, Oslo, rasism, musikfest

Sweden Rock nästa!

 JON ENGLISH, HÅRDROCK?
Gumman har tjatat några veckor på att vi ska åka till blekingska Norje i sommar, för att gå på Sweden Rock. Ni vet platsen där hårdrockens dinousarier vandrar omkring på scenerna och möts av nostalgiska hårdrockare i alla åldrar men övervägande gubbar och gummor i 60+-åldern. Jag har varit skeptisk, men nu har Gumman i alla fall fixat boende och köpt 4-dagarsbiljetter – för 2.490 kronor styck.
     Det kostar på att skvimpa omkring med öl i plastglas och hörselskydd i öronen och lyssna på Kiss, Status Quo, Survivor, Europe, Saxon, Rush, Skid Row med många flera. Vad akterna Jon English, Rick Springfield och Pugh har med hårdrock att göra har jag däremot ingen aning om.
     – Men det är roligt att göra något annorlunda och inte bara göra som alla andra som åker på solsemestrar till Thailand eller Turkiet, säger Gumman, som redan nu har börjat leta reda på gamla, svarta och utslitna konserttröjor för att bättre smälta in i festivalgänget.
     Och det har hon ju faktiskt rätt i. Det är bara att åka ned till den festival som sägs ha den till utseendet hårdaste publiken men även den snällaste. Det lär hända fler brott på Peace & Love i Borlänge än Sweden Rock i Norje, bara en sådan sak!.
Kiss, Status Quo, Europe, Saxon, Rush