Sporttokiga Metro

 DATASPEL SOM SPORT.
E-sport har fått otroligt stort utrymme i Metro och ibland helt dominerande, som i dag en måndag. Hela sportsidan handlar om det som de kallar E-sport. Och, visst ja, en liten notis med rubriken Ibrahimovic flyger till USA för operation.
     Vad var det då som hände i sportväg i helgen, Metro? Nej, naturligtvis var det inte det! Brynäs slog HV71 och leder med 3–2 i hockeyfinalen, MFF klådde DIF med 3–2 i allsvenskans toppmatch, Hammarby spelade oavgjort 0–0 mot Sundsvall, nykomlingen Sirius vann mot Kalmar FF med hela 3–0, Arsenal vann dramat mot Manchester City i FA-cupens semifinal, Erik Karlsson ledde sitt Ottawa till 4–2 i matcher mot Boston i NHL och nu väntar ett drömmöte mot Henrik Lundqvists New York Rangers. Och så var det förstås en massa andra sporthändelser. Som redvovisades i tidningar, radio och TV – media som förstår sig på sport.
     Men det syns inte i Metro. Där satsar man på något som de kallar E-sport. Vaddå E-sport? Det handlar för fasen om dataspel! Hoppas för allt i världen inte fler följer efter Metros besynnerliga inställning om vad som är sport och slutar förolämpa oss riktiga sportvänner.
Metro, sport, Brynäs, Hammarby, E-sport, usel bevakning

Drama i fjällen

 GÅ PÅ (O)TUR.
Gumman, hennes syster Professorskan och jag tillbringade en vårvintervecka på turiststationen i Abisko. Vi skulle gå på tur. Och det gjorde vi, även om vi ramlade ofta första dagen – ovana och otränade som vi var. Ett av mina fall var värst, jag dunsade ned rakt på svanskotan. Hade svårt att hitta bekväm sittställning veckorna efter det.
     Med undantag av en tågutflykt till norska Narvik och färska räkor-frossande åkte vi faktiskt skidor varje dag. I skiftande väder. Sista dagen var Gumman störtförkyld, så hon stannade kvar i stugan medan Professorskan och jag gav oss i väg. Det hade varit lite regnigt under natten så det var isigt i det dåligt preparerade spåret.
     Professorskan ramlade i första lilla backen och skrek högt åt mig att hon gjort illa båda knäna och att jag måste knäppa loss hennes skidor. Det gjorde jag förstås. Sedan blev hon liggande där, vågade inte röra sig. Jag ringde Gumman, som ringde fjällräddningen och SOS Alarm. Efter 40 minuter kom ett par killar från fjällräddningen och lyckades lyfta upp Professorskan i sittande ställning i bilen. De körde henne mot Kiruna där de skulle överlämna henne till en mötande ambulans för vidare färd mot Kiruna lasarett.
     Professorskan blev utskriven efter några timmar, röntgenplåtarna visade inte på något benbrott. Däremot hade hon skadat muskelfästena kring båda knäna. Professorskan haltade till taxin och tog in på hotell i city, där hon avslutade fjällveckan.
     – Vi är för gamla för fjällivet, muttrade jag till Gumman samtidigt som jag försökte hitta en ställning i fåtöljen som inte gjorde så jäkla ont i arslet.
ramlade, ambulans, Kiruna, för gamla, knäskador, färska räkor, otränade

Quiz på syltan

 SJU KOTOR HAR GIRAFFEN.
Gumman och jag hamnade mitt i en frågesport på kvarterskrogen i går kväll. Vi skulle bara ta ett par öl och käka lite av deras smaklösa asiatiska mat. Men vi blev övertalade att stanna, av syltans stamgäster – i huvudsak byggjobbare som i alla verkar heta Janne. Ja, utom Loffe förstås, göteborgaren som totalt lever upp till myten om den goe, rolige Kal. Efter att ha toppat ordvitsandet med att tala om varför Sveriges bästa sexmänniskor kommer från Örebro (med att härma gnälldialekten och säga ”Det går inte”), så stönade alla i lokalen (som faktiskt kan liknas vid ett stort vardagsrum med sex bord och där alla hör vad det talas om). Loffe själv verkade trött på sitt Tourettes-liknande vitsbeteende:
     – Ibland är jag så jäkla trött på mig själv. Tänk om jag exempelvis hade ryska i mitt huvud i stället för alla vitsar.
     Nåväl, quiz blev det. I regi av Finnen. Gumman och jag kom på en hedrande andraplats bland de fem tävlande grupperna. Bra så. Efter att ha avslutat med ytterligare en öl och en Jäger sade vi adjö till stammisarna och gick hem för att avsluta med ett glas vin framför TV:n.
bästa sexet, göteborgare, syltan, frågesport, Jäger, ryska