Kul på Tele2 Arena

 PREPP PÅ PUB.
Urdjurgårdaren Åkaren bjöd mig på fotboll häromdagen. Vi värmde upp på Ölstugan, en sunkpub för hammarbyiter. Den oerhört trevliga servitrisen Janette serverade oss. Vi satt ute i sommarvärmen. Några bord bort satt några överförfriskade grabbar och diskuterade högljutt.
     – Säkert hammarbyare, sade Åkaren.
     – Troligen djurgårdare, svarade jag.
     – Hit går inga djurgårdare, kontrade Åkaren, som tydligen glömde bort sin egen närvaro.
     Bara fem minuter senare slog sig två manliga blårandströjor och en tjej ned vid bordet bredvid vårt. Jag tittade på Åkaren och flinade.
     Matchen? Jo, vi hade fina platser (Åkaren har säsongsbiljett tillsammans med Näsan, vars biljett jag gick in på eftersom han är på utlandssemester just nu) och Tele2 Arena är en fantastisk fotbollsarena. Det var debut för mig och jag älskar stället! Inte alls som den kassa ”nationalarenan” Friends. Matchen gick också bra, sett ur min synvinkel; jag hejar på alla lag från Norrland – och speciellt Giffarna från Sundsvall. När det var ett par minuter kvar stod det 2–0 till Giffarna. Då gick vi till Ölstugan igen. Där googlade Åkaren fram slutresultatet, vilket visade sig vara 3–1. Två mål på övertid!
     – Jaja, sade Åkaren, den 21 augusti börjar hockeyn igen, första matchen är DIF mot Rouen i CHL.
     Och det är verkligen i hockeyn han har sitt hjärta, Åkaren som tidigare varit hockeytränare i pojklag i DIF. Och förstås har han säsongskort även i hockey.
DIF, Hammarby, sunkpub, GIF Sundsvall, hjärta, Tele2 Arena, Friends, hockey, fotboll

Bojkotta Turkiet!

 FUCK ERDOGAN!
Jag har alltid undvikit resor till Turkiet. Har aldrig gillat det odemokratiska styret, behandlingen av kurderna och förföljandet av journalister. Sure, jag har haft folk i min närhet som åkt på solsemester dit men jag har alltid avstått – trots att jag verkligen skulle vilja uppleva Istanbul, staden mellan öst och väst.
     Nu är det värre än någonsin i skitlandet. Den turkiska regimen, med diktatortypen Erdogan i spetsen, har beordrat masstängningar av medier. Tre nyhetsbyråer, 16 TV-kanaler, 23 radiostationer, 45 dagstidningar och ytterligare flera tiotals tidskrifter och förlag stängs ned på order från den turkiska regimen. Dessutom finns order om att gripa ytterligare 47 journalister. Gripandet av journalisterna är det senaste i raden i den turkiska regimens påstådda försök att rensa ut personer misstänkta för att vara inblandade i den misslyckade militärkuppen den 15 juli. Erdogan vill på alla sätt tysta kritikerna.
     Kanske dags nu, kära soldyrkarande svenska charterresenärer, att välja ett bättre resmål!
fuck Erdogan, skitland, diktator, förföljelser, Turkiet

Idiotiska mördare

 OFFER I BOLOGNA 1980.
H-vete vad jag är trött på terrorister. I går var det dags igen, 84 döda i franska Nice. De senaste dryga tio åren har över 600 dött i terroristattacker, enbart i Europa. De flesta ligger IS och Al-Qaida bakom. Den enskilde terrorist som dödat flest, fram till i går, var norske högerextremisten Anders Behring Breivik 2011 med 77 döda och 319 skadade i Oslo och på Utöja.
     På 1970-talet talades det mest om vänstergrupper som stod för våldet. Som Röda brigaderna i Italien och Röda Arméfraktionen (RAF) i Tyskland. Men högerextremisterna var i farten även då. Exempelvis stod högerextremisterna för 83 procent av alla terroraktioner i Italien åren 1969–1974 och 63 av 92 politisk mord. Sammanlagt utfördes ofattbara 14 500 terrordåd enbart i Italien 1969–1988. Under 1980 inträffade två fruktansvärda dåd i Europa som kopplats till högerextremister: Bombdådet på Oktoberfesten i München som tog livet av 13 och sårade 312 personer samt massakern på järnvägsstationen i Bologna då 85 personer dödades och cirka 250 skadades av en sprängladdning.
     Så, egentligen inte så mycket nytt under solen. Det nya inslaget i dag är att det de senaste åren dykt upp muslimska fundamentalister bland de förvirrade terrorist-tokskallarna. Där får de dela scenen med de högerextrema. Terrorismen från vänsterextremisterna verkar ha försvunnit från och med 1980-talet.
     H-vete vad jag är less på religiösa fundamentalister och extremister på högerkanten som hänsynslöst, hatiskt och meningslöst använder mord och våld som medel för att förändra samhället.
över 600 döda, bomber, högerfolk, religiösa idioter, hat, våld, tokskallar

Ft. Worth Blues

 TOWNES VAN ZANDT.
Jo, visst fan har jag the blues just nu. Jag har satt låten Ft. Worth Blues på repeat och sjunger med. Den är så otroligt känslosam. Tårar rinner för min kind, mycket på grund av minnet av de nära jag haft som alltför tidigit har ryckts bort.
     Låten är skriven av Steve Earle och handlar om hans kompis Townes Van Zandt – båda är i country-americana-genren. Van Zandt är i dag känd som en av de största låtskrivarna. Hans låtar har bland annat spelats in av Merle Haggard, Emmylou Harris , Willie Nelson, Norah Jones, Robert Plant och Nanci Griffith. Steve Earle har skrivit denna hyllningslåt till sin döda kompis och satt titeln efter van Zandts hemstad, som är just Forth Worth i Texas där han föddes 1944. 1997 dog han efter tungt drogmissbruk.
     Van Zandt slog aldrig igenom som soloartist. Han levde ett skuggliv, uppträdde på obskyra barer och sov på billiga motell.
     Just därför är Steve Earls låt så jävla stark, inte bara musikaliskt. Och det märks att han saknar sin kompis, som i textraden:
     And every place I travel to I find, some kind of a sign that you´ve been around.
repeat, tårar, Steve Earl, Townes van Sandt, Emmylou Harris, droger, död