Folket och populismen

 INVANDRING OCH SD.
S och M stramar nu åt sin invandringspolitik. Från demokratisk synpunkt innebär det faktiskt att populism stärker demokratin, skriver i dag Nils Lundgreni en kolumn på ledarsidan i Göteborgs-Posten.
     Jo, man får tänka några varv extra innan polletten rinner ned. Men visst har han rätt, den gamle nationalekonomen. Populism behandlas ju som ett fult ord, framförallt är det en etikett som politiska eliten sätter på politik som stöds av vanliga medborgare – men som denna elit inte tycker om. Populism är också för mig, av inlärd gammal vana, ett fult ord.
     Men vad är populism egentligen? Jo, det är egentligen folkvilja. Alltså åsikter som folket framför men som de styrande politikerna inte gillar och därför anser vara odemokratiska.
     Ta just massinvandringen till Sverige och Västeuropa som exempel. Den ogillas av en stor del av medborgarna enligt alla opinionsundersökningar. Och invandringsmotståndare vill rösta på partier som tydligt går emot invandring. Då har det i Sverige, liksom i många andra västeuropeiska länder, bara funnits så kallade populistiska partier att rösta på, i vårt fall Sverigedemokraterna.
     Hade de etablerade partierna i tid i stället lyssnat på folkviljan och skärpt invandringen och förbättrat integrationen så hade vi i dag inte suttit med högerpartiet SD med brun bakgrund och tvivelaktiga företrädare som – utöver invandringsfrågan – erbjuder en högerpolitik som verkligen inte gagnar oss vanliga människor. Läxan är alltså: Lyssna på folket, ni som ska företräda oss i Riksdagen!
Folkets vilja, invandring, populism, lyssna politiker!

Jean-Kladd suger bröst

 KULTURMANNEN ÄR SUGEN.
Kulturmannen suger Kristina Frostensons bröst! This is a true story factory. Nyheten har jag från en förstahandskälla som jag träffade häromdagen: den storbystade Naturmadamen. Hon nämnde att hon träffat den sextrakasserande Kulturmannen flera gånger. Vid den sista blev hon både förvånad och chockerad över hans frispråkighet.
     Vid den tillställningen vände sig Jean-Claude Arnault, som han ju egentligen heter fast han i en del kretsar helt enkelt går under det passande smeknamnet Jean-Kladd, till Naturmadamen och berättade helt öppet och oväntat om sin fascination för bröst. Han nämnde att han brukar ligga i sin frus, Kristina Frostenson, knä och suga på hennes bröst. Han berättade också att han som liten grabb vid besök på en släktings bondgård i Frankrike älskade att lägga sig bredvid krona och vila mot deras sprängfyllda juver. Naturmadamen visste inte hur hon skulle besvara Jean-Kladd. Hon bara nickade och sökte sig snabbt därifrån för att hitta någon vettig person att prata med.
     Mycket märklig person denna Jean-Kladd. Och hur akademiledamoten, lyrikern och dramatikern Kristina Frostenson står ut med hans beteende är en gåta. Hur Svenska Akademien i alla år också stått ut med honom och dessutom sponsrat hans litterära scen Forum är förstås också ett mysterium. 
Bröst, Jean-Kladd, suger, trakasserier, Kristina Frostenson, sprängfylld, sex