Träning på ingång

PT-BILEN KOMMER.
Nu finns det bilar med personliga tränare som kommer hem till dig. Utmärkt för alla som inte orkar ta sig till träningslokalen.
     Det här är säkert något för alla trendiga storstadsbor. Och avståndet till alla vanliga människor – som befinner sig långt från Stureplan och motionerar genom att ta sig ut i skog och mark – bara växer.
PT, Stureplan, trendiga, vanliga människor

Håller inte värmen

 GAMLA FAVORITER PÅ HYLLAN.
Vad är det för fel på dagens termosar? Gumman köpte nu senast en termos med mattblått omslag. Men varken den eller de två ståltermosar vi sedan tidigare har stående i porslinsskåpet kan hålla kaffet varmt.
     Mina barndomsminnen av en termos (fylld med choklad till fikat under skidturen) och mina mer vuxna minnen med kaffe i termosen till utflykten är att chokladen och kaffet alltid var varmt när man skruvade av locket. Nu är kaffet bara pissljummet.
     Vet någon där ute vad som hänt med dagens termosar?

termos, pissljummet, vad har hänt?

Foten på krogen

 INGVAR ”FOTEN” CARLSSON.
Tog Döttrarna till Operabaren i går kväll, för att fira Yngsta dotterns födelsedag. När vi just satt oss kom den förre (s)tatsministern Ingvar Carlsson in och slog sig ned vid bordet bredvid där den Pensionerade TV-journalisten (kommer inte ihåg hans namn) satt. Såg inte vad Carlsson och journalisten åt, men jag såg att de drack både öl och snaps. Jag hade nämnt för Döttrarna att kändisfaktorn är stor på Operabaren. Och gissa om de blev impade. Yngsta Dottern trodde senare att hon sett både Björn Borg och Lars Norén kryssa förbi de härliga, tidsenliga gamla möblerna. Tyvärr satt jag med ryggen mot lokalen och kan inte intyga om det verkligen var dessa kändisgiganter.
     Döttrarna tyckte i alla fall besöket var toppen och de gillade miljön i den över hundra år gamla Operabaren – ett ställe som normalt sett inte brukar befolkas av tjejer i 25-årsåldern, om man säger så,
Björn Borg, Lars Norén, snaps och öl, Ingvar Carlsson, kändisgiganter

Maskulina finskor

MASKULINA TAMARA PRESS.
Jo, det är sant, jag läste det i Metro. Maskulina finskor är nya trenden stod det.
     Det får mig osökt att tänka på Pirjo-Liisa. Hon är den mest maskulina finskan jag någonsin träffat. Ja, den mest maskulina kvinnan överhuvudtaget. Nej, hon var inte stor och biffig – som Tamara Press, den väldiga sovjetiska diskus- och kulstöterskan som härjade bland mästerskap och rekordlistor i slutet av 1950-talet och början av 1960-talet. Pirjo-Liisa var ganska kort men otroligt senig med tydligt, deffade biceps. Hon skrämde skiten ur mig i början av 1970-talet. Jag sommarjobbade på Restad, det mest ökända mentalsjukhuset i Sverige. På Stormen av alla avdelningar. Det var där de mest galna och våldsammaste kvinnorna var samlade. Av någon anledning var skötarna bara kvinnor. Och så jag då. Pirjo-Liisa blev förstås intresserad av mig, den enda mannen. Hon sa ingenting, det gjorde hon förresten aldrig. Men en dag tittade hon mig stint i ögonen, lyfte högerarmen som om hon var på väg att lyfta en vikt, vinkade med pekfingret att jag skulle komma till henne. Jag höll på att skita på mig och tog min tillflykt till de kvinnliga skötarna.
     Till saken hör att jag tidigare hade fått berättat för mig så många skrämmande berättelser om den tokiga finskan. Den historia jag mindes bäst var när hon hade fått ett utbrott och övermannat fem kvinnliga skötare. Först när tre manliga skötare kommit från en annan avdelning hade de lyckats brotta ned henne. De placerade henne i spännbälte över natten. Morgonen efter hade hon med naglarna rivit sönder spännbältet (första gången något tagit sig ur bältet, enligt personalen) och sedan rivit sönder korkmattan i rummet. Det var blod och nagelbitar över hela golvet.
     Men vänta nu lite. Det står ju fin-skor i Metro-rubriken. Ja, det gör ju stor skillnad förstås. Tänk vad ett litet bindestreck kan betyda. 
maskulina kvinnor, Metro, mentalsjukhus, blod, tokiga, skita på mig