Fuck the Pope

 GUDS GÅVA? KNAPPAST!
Religiöst, religiöst, religiöst. Det är inte lätt att sitta i stugan på Väddö denna måndag, bara utrustad med skogs-TV (SVT1, SVT2, TV4 och TV6). För mycket reklam på fyran och sexan. Och vad visar SVT? Jo, på ettan visas Påvens besök i Lund. Mycket bullshit-pratande, mässor och tråkiga låtar. Och på tvåan är det något som kallas för SVT Forum, som är ett program som innehåller seminarier någonstans ifrån och med aktuella ämnen typ, skittråkigt det också.
     Och sedan då? Jo, SVT2 slår till med en gudstjänst med Frälsningsarmén i Finspång och Linköping. Mycket Jesus-hyllande, körer med barn och ungdomar som ser så där jävligt glada och saliga ut så att jag är nära att kaskadspy. Jag är allergisk mot körsångare överhuvudtaget, de tror att de är Guds gåva till mänskligheten. Och dessutom religiösa körsångare! Ja, de ÄR förstås Guds gåva…
     Konstigt det här med religion i stats-TV. Jag betalar fan inte min licens för att få religiös propaganda. Varför har religionen en så tydlig och självklar plats i TV? Och är han inte homofob och abortmotståndare, den där påven?
fuck the pope, tråkigt, bullshit, saliga, spy, fan inte, homofob

Sega Roslags-bilister

ROSPIGG PÅ VÄG.
Rospiggarna är luspudlar i trafiken. Vi har vårt lantställe på Väddö. Från Stokholm kör vi E18 till Norrtälje. Den sträckan är drygt sju mil och tar ungefär 50 minuter (mycket tid går åt till att köa sig ut från Stockholmskaoset). Den avslutade sträckan, via väg 76 och 283, är på 45 km och tar ungefär 40 minuter. Det är här jag ruttnar, varje gång, vare sig jag är på väg mot Väddö eller på väg hem till storstaden.
     Jag kan stå ut med bönder som tuffar fram med sina traktorer; herregud det rör sig trots allt om landsbygden. Jag står också ut med motorkåta ynglingar som sniglar fram i 30 km med sina EPA-traktorer; vad fan ska de annars ägna sig åt om inte motorer här ute på bystan? Men jag står inte ut med de bilkörande rospiggarna som väljer att hålla sig runt 45 km när det är 50-gräns och runt 65 km när det är 70-gräns. Laglydiga? Javisst! Men de stoppar för helvete upp hela trafikflödet. Och det är inte så att det är omkörningsvänliga vägar med lite trafik. Nä, tvärtom. Jag har sett en hel del vansinniga omkörningar som frustrerade bilister gjort här genom åren.
     Varför just rospiggar är så sega har jag ingen aning om. De är ju kända för att vara sura, vresiga och ogästvänliga. Kanske sitter de där och muttrar om att här ska ingen jävel över bron, här följer vi minsann hastighetsbegränsningarna, med råge! Hursomhelst slutar jag aldrig på att irriteras på dem, vare sig de har keps, skärmmössa eller inte.
rospiggar, sega bilister, motorkåt, vresiga, sura, jävlar

SD hånar våldtäktsoffer

 INTE RASIST MEN…
Suck! Det här är det senaste vad de rasistiska mörkerpolitikerna i SD ställt till med. Toppar inom SD hånar öppet våldtäktsoffer som gruppvåldtagits.
     – Det är sjukt och helt galet att det ska vara på en sådan nivå om man sitter uppe i riksdagen, säger en av de Våldtagna till Expressen i dag.
     Det här är ytterligare en idioti i en lång rad av rasistisk och fascitisk idioti som politiska SD-företrädare på alla nivåer gjort sig skyldiga till. Jag orkar bara inte räcka upp dem alla.
     Och ändå ligger partiet på nära 20 procent i opinionsundersökningarna – var femte väljare alltså!?!. Jag har tidigare inte döma för hårt de gräsrötter som anser att SD är det bästa partiet för Sverige, skyllt på att de bara är okunniga och att de enbart rör sig i sociala nätverk där likasinnade vräker ut sig sina vansinnigheter och lögner i en slags rasistisk ekokammare. Men nu ger jag upp. De som – efter allt som uppmärksammats – fortfarande tycker att SD är det bästa för oss är blott och enbart puckade idioter! Så var det sagt.
SD, puckon, idioter, lång rad, mörker, våldtäkt

Generös Outlaw

 HÅLL KOLL PÅ DENNE MAN!
Han har ett bra efternamn, Sam Outlaw, liksom passande för genren americana, en lite råare och lugnare form av country – min favoritmusik helt enkelt. I går kväll var Gumman, jag, Åkaren och Sekreteraren på plats på Kägelbanan vid Södra Teatern i Stockholm för att se honom live. Med sig hade han duktiga sångerskan Molly Parden (vilka andrastämmor!) och den utsökte halvmexikanske (tror jag av döma av utseendet) gitarristen Reverend Baron.
     Sicken konsert det blev! Tyvärr finns det inga sittplatser framför scenen utan bara plats för ståpublik. Men jag baxade fram en fåtölj snett till vänster om scenen och kunde lugnt och stilla sitta och sippa på min öl och samtidigt ha perfekt utsikt.
     Sam Outlaw avslutade konserten med att köra unplugged mitt på golvet framför scenen, tillsammans med sina musiker, och med publiken i en ring runt omkring. Verkligen personligt och generöst.
     Nämnde jag förresten att Sam Outlaws album Angeleno är producerad av Ry Cooder, bara en sådan sak! Tidningen Rolling Stone klassade förra året Sam Outlaw som 10 New Contry Artists You Need to Know.  Jag håller med den gamla rockbibeln, som fortfarande verkar ha tummen på musikpulsen.
Sam Outlaw, Ry Cooder, Rolling Stone, New Country Artist, americana