Inte sörja Modern

 SORG HAR MÅNGA ANSIKTEN.
Det är nu drygt tre månader sedan Modern gick bort. Och det känns inte ett skit. Modern hade gjort sig omöjlig hos de få övriga i släkten som finns, så alla hade liksom tagit avsked för många, många år sedan.
    Men kanske är det som Exfrun brukade säga:
    – Du är en iskall människa. När dina instängda känslor från din barndom väl kommer fram, så kommer du att hamna på mentalsjukhus.
    Inte undra på att hon är min Exfru. Men jag tror ändå hon inte blir sannspådd, har lättare nu på gamla dagar till mina känslor faktiskt och tror att jag slipper hamna bältad i ett madrasserat rum.
mentalsjukhus, instängda känslor, bältad, madrasserat rum

Tears in Heaven

 UNG ERIC CLAPTON.
Den 30 mars 1945 föds Eric Clapton i hålan Ripley, Surrey, med cirka 2 000 invånare. Här är också Claptons son Conor begravd, grabben som 1991 vid 4 års ålder föll från ett fönster på 54:e våningen i ett hus på Manhattan. Clapton skrev samma år låten Tears in Heaven till Conors minne.
    Jag har följt Eric Clapton alltsedan han började i bluesgruppen Yardbirds på tidigt 1960-tal för att sedan hamna i John Mayall & The Bluesbrakers, den första supergruppen Cream (med Jack Bruce på bas och Ginger Baker på trummor), Blind Faith, Derek and the Dominos och sedan fortsatte solo men en mängd underbara låtar. Kul pseudoinfo är att han lirar gitarr på Beatles låt While My Guitar Gently Weeps på vita dubbel-LP:n.
    Vi säger grattis till den brittiske gitarrgiganten som, om allt går som det ska, nästa år uppnår den aktningsvärda åldern av 70 år (lika gammal som min Näst Äldste Storebror skulle blivit om han tyvärr inte dött 58 år ung).
Eric Clapton, Yardbirds, Beatles, dog vid 4 års ålder, födelsedag

Inte släcka lampan

 TIMMEN SNART SLAGEN.
Nej, jag tänker inte mörklägga i kväll 20.30–21.30, under Earth Hour. Det har inte ett skit med miljövänlighet att göra. Den svenska elproduktionen (som ju till drygt 90 procent kommer från vattenkraft och kärnkraft) är koldioxidsnål till 95 procent. Det är faktiskt bara Island (förstås, med alla sina varma källor), Norge och Nya Zeeland som kan konkurrera med den miljövänliga svenska elen.
   Den globala miljöförstöringen kommer från avgaser från transportfordon och utsläpp från industrier. De fossila bränslena har ökat mängden av växthusgaser i atmosfären och ökat på växthuseffekten. Det är just de här frågorna som det borde sättas fokus på och inte den miljövänliga, svenska elen. Jo, jag vet, Earth Hour ska egentligen ses som en global miljömanifestation. Men tyvärr tar dess inriktning på att släcka lampor bort fokus på de verkliga hoten och problemen mot vår gemensamma miljö.
miljöhot, miljövänlig el, växthuseffekt, verkliga hoten, Earth Hour

Gänghot mot krögare

Läser i tidningen i dag att gängledaren för Warewolf Legion och två av hans kumpaner häktats efter hot mot krögaren Melker Andersson och mordbrand på flera krogar i hans matimperium. Jag har misstänkt länge att det är något sådant här som ligger bakom. Det har varit lite underligt att det bara varit Melker-krogar som "drabbats" av bränder, som nu senast i början av mars Restaurang Grill i centrala Stockholm. 
     Läser också att Melker tidigare anlitat ett bemanningsföretag som gängledaren driver. Ingen bra ide'. Min kompis Skötaren skulle för ett tiotals år sedan byta karriär och bli krögare i en västsvensk småstad. Han lade 190.000 kronor i handpenning på den krog han skulle ta över. Men det blev aldrig någon affär. Däremot blev Skötaren blåst på pengarna. En månad senare blev han uppringd av en Mc-kille i Stockholm som mot 50.000 skulle driva in skulden. Hur Mc-killen kände till detta är det ingen som riktigt vet. Tydligt är i alla fall att den organiserade brottsligheten har sina långa tentakler utspridda över landet. 
     Det slutade i alla fall med att Skötaren tackade nej till gangstertjänstet och i stället käkade i sig den ekonomiska blåsningen; han ville helt enkelt inte riskera samröre med gangsters. Den taktiken kanske Melker skulle hållit sig till redan från start. 
bränder - gangster - gängledare - hot - häktade