Kaftan? No thanks!

MAN I KLÄNNING.
– Det här är sommarens mode, säger Trendnissan i SVT:s Gomorron Sverige.
     Hon förespråkar och förevisar vad hon kallar ”fladderbrallor” och kaftan och vill att vi ska hänga på ”kaftan-trenden”. Programledaren Alexander Norén, grabben med den höga pannan, tar förstås på sig en kaftan och ser, förstås, störtlöjlig ut. Den andra programledaren, Kattis Ahlström, ser lite tvivlande på honom.
     En sådan här långrock bärs ju först och främst i Främre Orienten och även av ortodoxa judar i östra Europa. Skulle jag sätta på mig ett sådant plagg? Nej tack, jag tror inte det. Jag vill varken se ut som en beduin, en extremistjude med skruvkorkar i håret eller som en karl i långklänning.
trend, karl i klänning, SVT, ortodoxa judar, beduiner, störtlöjligt

Stulen båtmotor

 TOMT I AKTERN.
De jävlarna har stulit nya båtmotorn, en splitterny 30 hästars Tohatsu, eldriven. Köpte den för knappt tre veckor sedan, och i fredags var den borta.
     – Tipsjobb, sade Hamnfogden i vår stugförening på Väddö i vars hamn båten låg med den svartblänkande motorn.
     Ja, jag har ingen aning. Men kanske han har rätt. Tjuvarna hade flyttat stora stenar bredvid den låsta bommen på vägen ned mot hamnen och tagit sig runt bommen, antagligen med en fyrhjuling, kört ned till vattnet, klippt kedjan som båten var fastlåst med, kopplat från bojen, rott till sjösättningsplatsen, dragit upp båten, sågat bort motorn från motorlåset, lyft upp den i fyrhjulingen och dragit i väg.
     Bara motorn kostade 45 500 kronor. Med montering, lås etc så gick slutsumman på 50 000 kronor. Nu återstår en dust med försäkringsbolaget.
     Om jag gråter? Nej. Jobbigt förstås att bli av med pengarna. Men Gumman och jag var tveksamma till att satsa så satans mycket pengar på en pryl. Vi gjorde det, och vi gör inte om det. Nu återgår vi till att bli landkrabbor. 
stöld, bovar, 50 000 kronor, splitterny, försäkringsbolaget, gråt

Okunniga SD-röstande

 X-A BLOMSYMBOLEN!
Hallå alla ni okunniga som röstar på SD! Regeringen har ju tvärskärpt reglerna för invandringen. Men varför fortsätter ni ändå rösta på detta extrema högerparti med sitt unkna partiprogram? 
     Jag frågar apropå Metros redovisning av väljaropinion från Yougov. Den visar att SD är största parti i dag med 22,9 procent av rösterna. Visserligen nästan jämnt skägg med S (22,6) och M (22,1). Men ändå!
     Vad är det med folk? Sitter rädslan så djup inför risken att möta människor från andra länder så djupt att ni trots åtstramningarna ändå väljer att lita på Jimmie Åkesson? För det kan inte bero på de flyktingar som kostar oss miljarders miljarder. Hade ni brytt er om ekonomi så hade ni väl hellre brytt er om den gigantiska och rekordartade omfördelningen som skett i vårt kära fosterland under 00-talet där de rikare blivit rikare på bekostnad av de som inte har det så gott ställt och den försämrade allmänna omsorgen. Snacka om att missrikta sitt missnöje!
     Nä, jag fattar faktiskt inte hur nii tänker - om ni nu tänker överhuvudtaget förstås. 
okunniga röstande, SD, unket program, rädda!, Jimmie Åkesson, kära fosterland

Försenad spritleverans

 HOVLEVERANTÖREN I ÄLMSTA.
Fasen, upptäckte för sent att det skulle ta sex (!) arbetsdagar för att få den ganska stora vin- och ölbeställningen som jag bokade i morse. Meningen var att jag skulle hämta upp den nu på fredag i Pappersstugan i Älmsta på Väddö på väg till vår stuga. Vi väntar nämligen gäster och det vore skönt att inte behöva trängas på Systembolaget inne i Norrtälje för att fixa drickat. Så mycket bättre då med bolagets ombud i Älmsta, tänkte jag.
     Jo, tjena. Hur i h-vete kan det ta så lång tid för en leverans? Trodde det skulle räcka med ett par dagars varsel. Och inte gick det att avboka nätbeställningen. Så jag skickade ett mail till kundsupport. Och se på fasen, jag fick svar nästan direkt från Kommunikatör Patrik:
     Troligen är någon av varorna i din beställning slut på den depån där din beställning packas, då tar det några extra dagar, annars skulle den ju ha kommit fram till på fredag (27:e). Jag ringer ombudet Pappersstugan och säger att du inte kan hämta din beställning.
     Bra i alla fall att något sker skyndsamt på statliga Systembolaget. Fast drickat får jag förstås fixa själv, med trängsel och kånkande till bilen.
Systembolaget, vin, öl, ombud, sen leverans, trängsel, Norrtälje