Inte rasist men

 Cred: Max Gustafson
OK, du vill rösta på SD men du vill inte kalla dig rasist. Du är antagligen missnöjd på att ingen bryr sig om just dig. Du är säkert dödligt trött på den bistre statsministern, den barske skolministern, den frireligiöse, hon den rödhåriga, MP-duon, den tyste f d metallarbetaren, den akademiske vänsterpartisten och den tillnyktrade feministen. Du har säkert också bråkat med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
     Därför väljer du SD, trots att du varken är rasist, homofob eller kvinnoförtryckare. Vet du då vilka du röstar på?
     SD vill ”ta krafttag mot brottsligheten”. Men vet du att sex av namnen på riksdagslistan är dömda brottslingar – skyldiga till våld mot tjänsteman och misshandel?
     SD påstår sig ”värna om äldre”. Jaha, var kom den från? Om du går in på deras hemsida och läser alla pressmeddelanden från 2013, så hittar du inte ett enda som handlar om äldre. Så mycket för det engagemanget,
     SD lovar dig mer pengar. Men vill du lägga din, och Sverige, ekonomi i händerna på partiet som har flest politiker med betalningsanmärkningar (17,5 %) och flest politiker med skulder hos kronofogden (12,5 %) av alla partiers kandidater?
     Tror du verkligen på myterna om att invandrare får femsiffriga belopp i bidrag medan äldre svenskar vanvårdas och att invandrare bara kommer till Sverige av ekonomiska skäl och inte av humanitära? Köper du resonemanget med att ställa en svag grupp mot en annan, som om det är enda sättet att fördela våra tillgångar? Och är tiggarna på gatan verkligen ett så stort problem som den glasögonprydde partiledaren vill göra det till?
     Kanske du har lyssnat på den som gapat högst och inte den med mest att säga. Innan du stoppar din viktiga röst i urnan, så svara gärna på följande fråga:
     Är lösningen på just dina, och Sveriges, problem att välja det absolut sämsta alternativet (SD)?
SD, brottslingar, misshandel, skulder, tiggare, vanvård, gapar högst

Stoppa SD (14 dgr till valet)

Flyktingar kallas de, men sanningen är den att 99 procent av dem är snyltare och parasiter.
Börje Brandhill, gruppledare SD Västerås 

snyltare, parasiter, flyktingar, SD

Bättre Sverige förr

 SAMHÄLLSINTRESSERAD DAM.
– Har det varit rörigt i stan i dag? undrar den gamla Damen efter att hon satt sig i sätet närmast bussens förarplats. 
     Jag kör ut från busshållplatsen och svarar att city varit avstängt på grund av de där nazisternas demonstration. Men nu, halv nio på lördagskvällen, är det lugnt igen. 
     – Ja, usch för de där nazisterna, och så verkar Sverigedemokraterna gå framåt i valet, suckar Damen. Dagens samhälle är otäckt. Nej, det var bättre förr. 
     Förr? tänker jag med den svenska nazismen från 1930-40-talen i minne. Högt frågar jag Damen:
     – När var det bättre menar du?
     – På 1920-talet, då var det riktigt bra i Sverige. 
     Jag vänder mig om och ler mot henne. Ibland får man lite oväntade perspektiv på tillvaron. 
 
SD - buss - demonstration - gammal dam - nazister - rörigt

Ojämlika Sverige

 MYCKET TILL FÅ, LITE TILL MÅNGA.
Svenskarna är ett naivt folk. Vi tror att landets förmögenhet fördelas jämnt (20 % vardera) mellan grupperna Fattigaste, Näst fattigaste, Mellan, Näst rikaste och Rikaste. Verkligheten visar att de rikaste äger nästan allt, eller 87 % av den totala förmögenheten. Dessutom äger 1 % nästan en femtedel (23 %). De färska uppgifterna kommer från en undersökning av United Minds/Aftonbladet och bygger på uppgifter från SCB.
     Det här borde väl vara en ögonöppnare för alla som inte tidigare insett att Sverige är ett ekonomiskt ojämlikt land och att de ekonomiska klyftorna dessutom ökar år efter år efter år.
rika, fattiga, förmögenhet, ekonomiska klyftor, Sverige