DM i bandy

JAKT PÅ RÖTT NYSTAN.
Sverige vann med 33–5 i gårdagens kvartsfinal i VM, Ryssland vann med 22–1. Mot vilka, vem bryr sig? Finns det någon mer urvattnad sport än bandy? Varför ordnades ett världsmästerskap överhuvudtaget, det är ju knappast världen som deltar, eller hur? Och av de få länder som deltar så är det just Sverige och Ryssland som totalt dominerar. Sverige och Ryssland/Sovjetunionen har delat på alla guld sedan 1957 (förutom 2004 då Finland vann, vad hände då?). Äh, lägg ned skiten och låt ryssarna och svenskarna spela landskampsserier i stället, de kan ju kalla det World Series som amrisarna gör när den inhemska ligan i baseball ska avgöras.
     Jag hade aldrig sett bandy förrän jag var åtta år och flyttade ned från Norrland till brukshålan i Västsverige. Det samhället hade bara 6.000 invånare med ändå två(!) lag i division två – som på den tiden innebar att det var den nästhögsta ligan. Det enda nöjet jag någonsin hade av bandy var att i konkurrens med de andra smågrabbarna leta i skogen efter de snedskjutna röda bandybollarna (de var röda förr i tiden, innan de gjordes i någon slags självlysande orangelila färg för att de överhuvudtaget skulle kunna uppfattas av publik och främst TV-tittare). 
bandy, brukshåla, baseball, VM, DM

Könet och hantverket

HANTVERKARE TILL FRUKOST.
Gumman fräste åt mig i morse, efter att jag kommit ut från sovrummet i morgonrocken och sagt hej till henne och de två Hantverkarna som böjda höll på att sätta på sig sina skor:
     – Kunde du inte vänta ett par minuter till så de slapp se dig?
     Då hade de varit i lägenheten över en halvtimme och diskuterat renovering av vårt lilla toalettutrymme. Gumman hade talat om hur vi ville ha det och diskuterat de bästa lösningarna för att nå dit. De pratglada hantverkarna hade förklarat i detalj hur det skulle göras med den där ”förstår-du-det-lilla-gumman”-tonen. Jag hade hört allt genom sovrumsdörren liggande i sängen alltjämt drabbad av den j-la influensan. Tyvärr fick jag jobbsamtal på mobilen och var tvungen att hämta min bärbara dator i vardagsrummet och därför avslöjades att Mannen minsann fanns i huset. Direkt när hantverkarna fått på sig skorna så fick jag den där avrivningen av Gumman.
     Förstår inte vad det spelar för roll egentligen. Jag har inget att skämmas för att Gumman sköter kontakterna med hantverkarna, men kanske Gumman tycker det känns konstigt – eller kanske också hantverkarna gör det. Hur som helst skiter jag i vilket. Jag är en modern man. Typ.
modern man, kvinnligt, manligt, hantverk, influensa

Bajsa på sig

OH, HOLY SHIT.
Vaknade vid 5-tiden i morse av att det var blött i sängen och luktade, ja skit. Det var jag som hade bajsat på mig. Ett trist utslag av min influensa; skiten hade bara runnit ut utan att jag märkt det. Upp ur sängen, tvätta kort- och långkalsongerna (feberfrossan krävde mycket kläder) och duscha ren stjärten. Jag lade ett gammalt badlakan ovanpå det brunfläckade lakanet och ett under lakanet över den missfärgade madrassen. Slocknade i ny feberdvala. Vaknade vid 7 igen, av att jag utan kontroll hade läckt ut lite brun sörja igen. Upp igen för att tvätta mitt andra par kalsonger. Tur att Gumman sov i arbetsrummet; otur att de rena lakanen var i ett skåp där.
     Har aldrig varit med om något liknande. Oavsett hur sjuk jag varit tidigare har jag aldrig bajsat på mig – i alla fall inte i vuxen ålder. Fick en skrämmande framtidsbild av där jag ligger nedbajsad i en säng på ett vårdhem utan möjlighet att göra något åt min situation och utan personal att kalla på. Ett skräckscenario av vanvårdad ålderdom, inbäddad i stelnat bajs och i en outhärdlig stank.
skräckscenario, nedbajsad, vårdhem, influensa

Till sjuksängen

Jag gav upp. Orkade inte äta lunch, frossan å huvudvärken gick inte över trots piller å sömn. Ringde å sjukskrev mig resten av dagen. 
   Ligger nu nedbäddad under dubbla täcken. Tjurskalle, fräser Gumman. Där skulle du stannat redan i morse. Å det kan hon faktiskt ha rätt i. 
sjukskriven - tjurskallig