Bevakad på nätet

 STOREBROR SER OSS.
Jag tycker det bara blir mer och mer sponsrad reklam på min Facebooksida. Förut var annonserna bara i spalten till höger men nu dyker de även upp bland inläggen. Och att de är anpassade till min ålder och mina intressen framskymtar förstås, det är lite George Orwell över det hela. Övervakningssamhället som ser allt och vet allt.
     När jag nu verkligen granskade (vilket jag inte brukar göra) annonserna så är min profil tydligen följande: Sexgalen gubbe med potensproblem som älskar sexiga underkläder, mycket gärna söker nya partners, vill byta boende, kostar på mig en lyxhelg, gillar att supa, fascineras av spöken och älskar läder och nitar.
     Dessa sponsrade annonsörer dök upp på min startsida:
• Sexiga Hipstertrosor (underkläder)
• Elitsinglar (dating)
• Present till din kära? (mer sexiga underkläder)
• Lyxigt på Liljeholmskajen (nybyggda lägenheter från JM)
• 52-årig man önskas! (dating)
• Vem drabbas? (potenslinjen.se)
• Vinn en herrgårdsweekend (Coop-tävling)
• Träffas och ha riktigt skoj? (dating)
• Seniorboende i Frankrike (för 55+-are)
• Vägen till drömkroppen (World Fitness News)
• Rock+metal+shop (för rock- och metal-fans)
• Spökvandring Gamla Stan (sommarteater.nu)
• Prisma julsnaps 2013 (svenskasnapsar.se)
• Möt kvinnor nära dig nu (dating, eller community som de kallar det)
     Profilen på mig är väl inte direkt hundraprocentig, men ärligt talat så gillar jag faktiskt sexiga underkläder, rock och nya boenden. Men dating är inget för mig, jag är så nöjd med Gumman min.
sex, potens, sprit, dating, hårdrock, spöken

Ögonen säger ja…

 FEL AV DOKTOR SPOCK. ETT NEJ ÄR ETT NEJ.
”Din mun säger nej men dina ögon säger ja”. Det var refrängen på en schlager som var stor när jag var liten, alltså på 1950-talet. Det sade väl lite om den tidens dubbelmoral. Ett nej var helt enkelt inte ett nej när det gällde sex. Fina flickor var förstås tvungna att säga nej trots att de innerst inne suktade efter sex lika mycket som mannen, var den allmänna meningen. Snacka om upplagt för missförstånd, sexutnyttjande och våldtäkter. Det var förstås en unken syn på sex, som borde varit slängd på soptippen för länge sedan.
     Är då ett nej från en tjej eller kvinna ett nej i Sverige 2013? Verkar inte så i vissa kretsar. Med fasa läser jag i den stora morgontidningen att sexbrotten bland unga ökar. Våldtäkter och gruppvåldtäkter anmäls allt oftare och polisen menar att ungdomarnas attityd till sex har blivit råare. Det finns ett par aktuella fall där grabbgäng tvingat flickor till sex, ett av gängen filmade dessutom övergreppet och hotade med att lägga upp filmen på Youtube om tjejen inte gick med på att ställa upp på fler sexträffar. Vad säger det om sexualmoralen i vårt land i dag? När blev vanliga tjejer sedda på och utnyttjade som horor?
     Jag tror mycket av de unga männens problem grundar sig i att de får sin sexualundervisning hemma framför datorn och i mobilen. De surfar omkring på porrsajter och lär sig att sex är lika med gruppsex, grov sex och våldtäkt. För att ändra på denna förråande utveckling måste hela vuxenvärlden reagera. Som förälder måste du förstås kolla vad sonen har i sin dator och prata om bra och naturligt sex, som ju kan vara så fint. Skolan måste också satsa på att påverka ungdomarna. De vuxna måste helt enkelt berätta hur man gör och hur man gör det på ett bra sätt.
     Och ett nej från en flicka ska förstås alltid vara ett nej, oavsett vad som sjungs i radion. (Om någon av er bloggläsare förresten vet vem som spelade in den där gamla schlagerlåten så skriv gärna in hans namn i kommentarfältet.)
sex, horor, utnyttjande, övergrepp, våldtäkt, dubbelmoral

Arrogant utan sex

TILL OCH MED ÖLEN ÄR ARROGANT.
Efter en halvtimme i kö på grund av en bilolycka på Essingeleden på väg till Hornsbergsgaraget med bussen efter en dags körning blev jag tvärsugen på en Jäger och några öl och slank in på kvarterssyltan i går kväll. Där satt det vanliga byggjobbargänget i 50+-åldern, och hade gjort det ett tag med tanke på berusningsgraden. Den ene, Göteborgaren, klagade på att han hade problem med kvinnor. Den som han är intresserad av för tillfället klagade på att han var arrogant. Detta fick hans suparkompisar att komma med det ena rådet efter det andra, de flesta inriktade på sex och om hur han typ ska lyckas sätta på henne på diskbänken. Men Göteborgaren försökte få fram att det inte var främst sexet han var ute efter utan att bara hitta en kvinna att ha ett förhållande med. Han fick några, antagligen välmenande, råd som att vara ”bestämd”, ”dra ned på den dryga Göteborgsdialekten” och så vidare. Då kunde jag inte längre hålla mig:
     – Med era råd kommer han aldrig att hitta någon kvinna.
     – Det är meningen, vi vill ha honom kvar här på kvällarna, frustade en av hans kompisar.
     Jag försökte förklara för Göteborgaren att han ska visa intresse för kvinnan, lyssna på vad hon säger och komma med följdfrågor, helt enkelt vara lyhörd och inte bara framhålla sig själv. Alltså, vanlig jävla medmänsklighet alltså. Han såg ut att grubbla över detta, men snart var det vanliga sexsnacket i gång igen och då gav jag upp, svepte sista ölen och sade med en glimt i ögonen adjö till Göteborgaren med orden:
     – Ja, lycka till då din arrogante jävel, det kan du behöva!
sex, öl, Jäger, arrogant, förhållande, kvinnor, göteborgare, byggjobbare

SMS-tumme

ONT I TUMMEN.
Kolumnisten har fått SMS-tumme. Hon har så jäkla ont i både tumme, hand och arm och klarar knappt av att lyfta armarna. Hon har nu sökt akut läkarhjälp. Hon är högerhänt och försökte först SMS-a med vänster hand, men det tog inte lång stund förrän hon fick ont även i vänster tumme, hand och arm. Nu går hon på starka, antiinflammatoriska medel.
     Kolumnisten är den absolut flitigaste tyckaren jag känner till. Förutom sin spalt i en kvällsblaska uppdaterar hon ständigt Facebook med åsikter, och bilder, om allt som rör sig på denna jord. Sådana flitiga uppdaterare brukar jag blocka direkt, men jag kan inte låta bli att låta denna 40+-are vara ett synligt undantag. Hon är både giftig och rolig.
sms, smärta, antiinflammatoriska, uppdaterare, giftig, rolig