Long live the king!

 RIFFKUNGEN.
Va fan. Upptäckte precis att Angus Young fyller 61 i dag. För mig är AC/DC:s frontman, och kommer alltid att vara, hårdrockriffens kung! Så häng med mig i en blytung hyllning:
    Happy Birthday Angus!
kungen, hårdrock AC/DC, blytung

Sönderstressade

 STRESS PÅ JOBBET.
Allt fler knäcks av jobbstressen. Antalet personer som sjukskriver sig på grund av stress på jobbet ökar lavinartat, visar en ny undersökning från fackförbundet Vision. Värst är det tydligen för socialsekreterare, psykologer och kuratorer.
     Tänker på Äldsta dottern. Hon är psykolog och jobbar sedan ett par år på BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) i en närförort i Stockholm. Hon klagar ofta på den hårda belastningen och dåliga chefer, som gör att folk hela tiden söker sig därifrån. Samtidigt som kön av unga som mår dåligt bara verkar öka för varje dag. Faktum är att jag tog upp det här med att Äldsta dottern verkar stressad nu i påskhelgen. Hon var inte direkt glad och uppträdde lite småforcerad. Gumman och jag kom överens om att vi skulle ta ett snack med henne närmaste veckan. 27 år och redan halvknäckt av jobbstress, det låter inte bra.
     Lite typiskt är det också att just sådana yrkespersoner som har som jobb att ta hand om andra är de som drabbas själva. Trist och urbota korkat! Och arbetssituationer som man borde kunna göra något åt, tycker jag. 
stress på jobbet, psykolog, typiskt, korkat, unga mår dåligt

De tar en springnota

 FIFFLARE MED STIL.
Amnesti åt skatteflyktingar som placerat sina förmögenheter i utländska skatteparadis? Bra idé, va? Eller? Det är i alla fall vad Skatteverket ägnar sig åt just nu.
     Vilka är då dessa hedervärda samhällsmedborgare som nu gör sin samhällsplikt, under hot om galgen? Jo, som TV-programmet Uppdrag granskning avslöjade är det fint folk som flyr från sitt samhällsansvar. Det är nämligen personer som tillhör den svenska gräddan. Här finns toppar i näringslivet som Karl Adam Bonnier och Peter Wallenberg, folkvalda politiker, ägare av gods och herresäten som greve Hans Gabriel Trolle Wachtmeister, diplomater som Frank Belfrage och den innersta kretsen kring kungafamiljen som Marianne Bernadotte. Säkert är alla sådana som mellan skål och vägg klagar på det svenska skattetrycket och den dåliga moralen i landet. Och så är en del av skatteflyktingarna förstås vanliga simpla brottslingar.
     Hur kommer det sig då att Skatteverket ger denna skatteamnesti? Jo, det beror på svenska avtal om öppenhet av konton i skatteparadis. Skatteverket erbjuder nu de rika svenskarna att göra en så kallad självrättelse och ger dem då en möjlighet att ta hem pengarna till Sverige, deklarera och skatta för dem sex år tillbaka i tiden. På så sätt blir de dolda förmögenheterna plötsligt vita. Skatteverket har fram till nu fått in nära 10 000 ansökningar och självrättelse och förmögenheter motsvarande nära två miljarder kronor har återförts till landet.
     Alla de pengar som placerats utomlands innan 2010 bryr sig Skatteverket inte om. Här får rikingarna skatteamnesti. Enligt Nordiska ministerrådet finns minst 400 miljarder svenska kronor gömda i skatteparadis. Som ett resultat av detta beräknas staten gå miste om cirka sju miljarder i skatteintäkter varje år – pengar som i stället kunde använts till samhällsservice som:
• Skolgången för 76 000 mellanstadieelever, med allt inräknat: lärare, lokaler, skolböcker och lunch.
• Det är nästan tre gånger mer än kostnaden för hela elevhälsan med landets all skolsköterskor, skolläkare, kuratorer och skolpsykologer.
• Det är sex gånger mer än vad Sveriges alla idrottsföreningar får i stöd från staten varje år till hela barn- och ungdomsidrotten.
• Det är mer än vad det kostar att driva och underhålla Sveriges alla kommunala idrottsanläggningar; planer, hallar, joggingspår – som landets tre miljoner barn, ungdomar och vuxna som idrottar i Sverige är beroende av.
     Allt detta skattefifflandet retar förstås gallfeber på mig som, liksom alla andra vanliga svenskar, pliktskyldigt betalar skatt och inte har den minsta möjlighet att skatteplanera om vi nu ville; själv skulle jag faktiskt avstå för det svenska samhällets bästa. Det som också retar mig är att de här rika skattefifflarna redan har så mycket pengar så att det borde räcka flera gånger om. De saknar något som vi vanliga, rakryggade medborgare har i överflöd: Moral!
skattefifflare, paradis, kungahuset, grevar, simpla brottslingar, saknar moral

Bra jobbat idioter!

 FLAMMAR EJ STOLT. (cred: Brottsplats Sverige)
I natt har ytterligare ett planerat flyktingboende bränts ned, läser jag i Aftonbladet på webben. Denna gång i Strängnäs. Polisen misstänker mordbrand. Förstås.
     Att hårdföra, blågula fascister – framhejade helt öppet av vissa SD-ledare och i smyg på festerna av alla andra SD-are – ligger bakom brottet är väl inte direkt någon vågad gissning. Undrar vad dessa idioter egentligen har kostat oss skattebetalare, för det är förstås så att det är vi vanligt folk som står för notan för alla olika flyktingboenden som bränts ned genom åren.
     Jag själv är tveksam till alltför öppna gränser, jag gillar de restriktioner som Regeringen nu genomfört för att hålla nere den massiva invandringen, jag tycker inte om att se tiggare i vart fjärde gathörn. Men att på grund av detta välja att bli sverigedemokrat eller gå ut och leka med tändstickor är mig totalt främmande. Man är ju för bövelen inte en komplett galning!
blågula fascister, mordbrand, tiggare, galning, skattebetalare