Åka kälke på SM

 BLIVANDE OS-GREN?
Alpinrodel? Trodde inte mina ögon när jag såg ett långt inslag på SVT om tävlingen, med intervjuer av de 45-åriga medaljörerna. Vaddå? Åka kälke i slalombacken? Vad blir nästa steg, pulkaåkning?
     Snart visar väl TV-sporten en massa bilder från tävlingar i långgolf också. Visst f-n, det gör man ju redan. Ur led är tiden.
SM, pulka, långgolf, OS-grenar?

God Hates Fags. Or Not.

 VISSA KRISTNAS ”KÄRLEK”.
En av mina kompisar – en förespråkare för hbqt-folk – lade nyss upp ett riktigt roligt inlägg på Facebook. Det handlar om kristna tolkningar av Bibeln (varför ska Bibeln förresten alltid skrivas med stort B, det är väl en bok bland böcker?).
     I ena ringhörnan: Elisabeth Sandlund, chefredaktör för den kristna dagstidningen Dagen.
     I den andra: KG Hammar, f d ärkebiskop.
     Citaten är hämtade från en debatt på Bokmässan 2009, som handlar om just homofrågor.
     Jag hittar inte ett enda bibelord som stöder idén om äktenskap mellan människor av samma kön, säger fru Sandlund.
     Herr Hammar ger ett dräpande, insiktsfullt och riktigt humoristiskt svar:
     Nej, men du hittar desto fler bibelord som stöder tanken att kvinnor ska hålla tyst. Så var försiktig med Bibeln!
hbqt, God Hats Fags, Facebook, Bibeln, humoristiskt, dräpande, tyst kvinnor!

Anti mot zigenare

 ELISABETH TAYLOR – ROM I "IVANHOE".
Det är mycket snack om antiziganism i media nu i dagarna. Och då gäller det förföljelser mot romer. Jag har alls inget emot uttrycket antiziganism. Zigenare var vad vi kallade romer när jag var ung. Inget konstigt med det. Men hur kommer det sig att det politiskt korrekta etablissemanget i dag använder ziganism? Borde det inte heta antiromanism?
     När nu en gammal hund som jag lärt mig att sitta och säga romer i stället för zigenare så blir jag något konfunderad…
Elisabeth Taylor, zigenare, rom, pk-uttryck, gammal hund

Misstro mot journalister

 WALLSTRÖM, DUKTIG MINISTER.
Visst finns det anledning att misstro journalister. En händelse blir en nyhet först när en redaktör (journalist) bestämmer det. Att dag efter dag älta händelsen med Margot Wallström har alltså en redaktör – eller hens husbonde – bestämt. Jag är övertygad om att folk i gemen inte alls tycker att den dagliga publiceringen är relevant, jag tror dessvärre också att den kan spä på det förakt för journalister som finns. Men lever man som journalist i kvällstidningsbunkern eller i storstadens morgontidningsbunkrar förstår man förstås ingenting av detta tillstånd.
     Jag håller förstås med publicisten Mats Svegfors som skrev följande i en debattartikel i Aftonbladet:
     Kritiken mot Margot Wallström är direkt oanständig. Det som nu sker, när det gäller Margot Wallström, är ett journalistiskt tjyv- och rackarspel. Händelsevis är det ånyo en kvinna som jagas.
     Även om jag ogillar medias förföljande av Wallström – den enda utrikesminister värd namnet (hej, Bildt!) som Sverige haft på många år – så är jag själv ändå mer förbannad på de stora tidningarnas ”analyser” än ett och annat drev. Det är alltså journalister som utan att tänka på sin oberoende yrkesroll hänger sig som ”analytiker” till att ha åsikter om det mesta. DN är ett utmärkt exempel på denna förflackning, och politisering. Så visst finns det grunder för att misstänkliggöra journalister.
husbondens röst, oanständigt, journalistiskt rackarspel, journalister, politisering