El Madrigal i parken

 EL MADRIGALS KÄRNA.
Var på Lasse i parken i Hornstull på Söder häromkvällen. Jag var tillsammans med svågern Vägarbetaren, som snart går i pension. Vi hade FF, frufritt alltså. Damerna var i Tornedalen för att söka sina släktrötter. Jag hade bjudit in Vägarbetaren till mig. Vi började med att ta några öl på min balkong. Efter att ha sökt efter musik på nätet hittade jag att det skulle vara countrykväll på Lasse i parken. Så vi drog förstås dit för att käka, dricka och lyssna på musik från utescenen.
     Himla trevligt var det. Tre artister uppträdde. De två första – lite väl lågmälda Virgina and the Flood och tråkiga Pugh-kopian Jan Jonsson & High River Band – var inte överdrivet kul. Det tredje, svenska countrybandet El Madrigal, var däremot riktigt bra. Sedan kan man förstås undra varför ett svenskt countryband tagit namn efter fotbollslaget Villareals hemmastadion?
     På hemväg stannade vi till vid klassiska Löwenbräu vid Fridhemsplan, för att avsluta på balkongen igen med några glas vitt vin, Allt medan fruarna försökte sova i nattljuset på hotellet i Korpilombolo.
öl och vin, balkongen, Lasse i Parken, Pugh, countrykväll, Löwenbräu, Korpilombola, frufritt

Buntband på män

 BAKBUNDNA.
En kille vid namn Hanif Bali har på Facebook kommit med ett lysande alternativ till de ”Tafsa inte”-armband som Polisen ska dela ut till potentiella brottsoffer:
     Sätt buntband på de våldsbenägna kvinnoförnedrarna!
     Ett utmärkt förslag, tycker jag. Hanif erbjuder dessutom rikspolischefen Dan Eliasson att han till och med kan tänka sig att betala för buntbanden ur egen ficka. 
våld, kvinnoförnedrare, tafsa, brottsoffer, Dan Eliasson

Komiker fyller 85

 HASSE – Å TAGE FÖRSTÅS.
Jag är uppvuxen med HasseåTage. Jag älskade deras så ofta återkommande ståuppare kring en viss herr Lindeman, jag har till och med en box med vinylskivor med nästan alla Lindeman-historier (inklusive de första som alltid avslutades med att Lindeman knäppt ihop västen i gylfen). Och så förstås alla revyer som duon HasseåTage gjorde: Gröna Hund, Gula Hund, Under dubbelgöken. Humor på toppnivå med samhällskritiska inslag. Underbart!
     Första gången jag upptäckte Hasse Alfredsson var i en sketch med Martin Ljung (också en av mina svenska humorfavoriter när jag var liten grabb, där kan man verkligen snacka om ståuppare – långt innan det blev ett begrepp). Det var sketchen Gubben i lådan, från en revy med Karl Gerhard 1960. Den visades om och om igen på TV:s enda kanal, i svartvitt förstås. Sedan rullade det lyckade och fantastiska samarbetet med Tage Danielsson i gång. And the rest is svensk komikhistoria.
     Hasse Alfredsson fyller 85 år i dag den 28 juni. Denne svenske komiske legend måste förstås hyllas – även om han privat visst är en sur skitstövel (vilket jag hört av kompisen Piraten som var stillbildsfotograf på en av hans filmer under 1980-talet; det är inte roligt med all information man råkar på…).
Hasse Alfredsson, Martin Ljung, Tage Danielsson, sur skitstövel, ståupp, svensk historia

Borttappad make

LOST HUSBAND.
Och så har vi Uppgivna kvinnan som vänder sig till Väninnan och beklagar sig över Maken som trots att han är fysiskt närvarande ändå förlorar sig i något sport-program på TV och negligerar henne totalt:
     – Vet du att min man är borta, fast han alltid är här?
     Apropå fotbolls-EM på TV (där också jag sitter bänkad och kollar så många matcher jag kan).
Lost husband, sport, fotboll, EM, alltid borta, uppgiven