Barhäng i Malmö

 PILSNER PÅ BULLEN.
Vilken pub ska jag välja i kväll? Den enda som jag egentligen känner till är Bullen – en pub med över 100 år gamla anor och ett känt häng de senaste årtiondena för både musiker, skådisar och annat löst kulturfolk plus de vanliga pilsnergubbarna förstås. Jag trivs på sådana ställen.
     Det finns förstås en del att välja på här i Skånes huvudstad Malmö. Jag är här tillsammans med Gumman. Rättare sagt, det är hon som övertalat mig att följa med. Själv ska hon ha 30-årsjubileum med sin klass från folkhögskolan i kväll, på fancy restaurang minsann.
     Själv behöver jag inget fancy. Ge mig en sunkpub, en Guinness och en Jäger så trivs jag som oliven i Martiniglaset. Ser fram emot det faktiskt.
sunkpub, fancy restaurang, löst kulturfolk, Malmö

QX and Sexy

 BAD BAD BOY.
Hur kommer de undan med det här, de homosexuella eller transpersoner eller vad de nu kallar sig? I senaste numret av gratistidningen QX så presenteras QX-killen. Han, Peter Karlsson, tänder mest på att någon slickar hans öronsnibbar. Han säger att han är sexigast när han är kåt. På frågan om han haft sex med fler än någon annan svarar han: ”Oh ja!” Och svaret på när han nyss tittade på porr är: ”Nyss”.
     Chockerande? Javisst! Men samtidigt blir man lite avundsjuk på de här bokstavspersonerna. Och samtidigt vet man ju om detta hade publicerats i en normal, heterosexuell tidning, så hade tidningen blivit anmäld till PO (Pressombudsmannen). Det är inte så lätt det här, med att krama alla sexuella varianter. Fast egentligen borde det vara självklart, att acceptera alla som har sexuella referenser så länge de inte är brottsliga.
QX, porr, bokstavspersoner, kåt

Mens-chock i TV

 "RED FLAG" AV JUDY CHICAGO.
Hur kulturvärt är det att placeras mensblod i olika sammanhang? Ser nu på fm på en repris av Kobra – mitt favoritkulturprogram på TV. Hela avsnittet handlar om menstruation. Det är konstnärer, författare och märkliga kvinnosammanslutningar (en var en grupp kvinnor klädda i vita lakan som gick omkring och smetade blod på den vita snön) som vill lyfta fram det röda blodet som månatligt rinner ut mellan kvinnors ben.
     Jag tycker det är OK att avdramatisera mensen och få det till något helt naturligt, vilket det faktiskt är. Halva jordens befolkning lever ju med mens fem dagar i månaden under cirka 30–35 år av sina liv. Men att, som Kobra visade, lyfta upp själva blodet och skapa konst av det och/eller på andra provocerande sätt lyfta fram detta röda finner jag både märkligt och frånstötande. Blod i sig är något jag och många med mig inte tycker om att titta på, oavsett vad källan är.
Red flag, menschock, provocerande, smetar blod, Kobra

American movies sucks

 ARE YOU KIDDING ME?
Nej, jag älskar egentligen amerikanska filmer. De är en del av min uppväxt, en del av min världsbild. Men jag står inte ut med nutidens filmer. De där med tönten som blir populär och får hejarklackledarens ledare till slut.  
     Eller alla andra filmer, som verkar så bra till en början, men ändå slutar med sentimentalt dravel. Alla amerikanska filmer är sådana! Nu ser jag en sådan på TV6, ”Skojar du eller”. Förutom att det är en av många otroligt korkade översättningar så är det en mycket vanlig amerikansk film med en vanlig amerikansk story. Fuck it!
kidding, TV6, korkad, fuck it