Cheers, Brian Jones!

 MEDLEM I 27 CLUB.
Brian Jones skulle ha fyllt 75 i dag, om han inte drunknat i en swimmingpool den 3 juli 1969 bara 27 år ung. Brian who? kanske någon yngre bloggläsare undrar. Jo, den Brian som var killen bakom Rolling Stones och som sparkades strax innan han dog. Betydelsen för gruppen har stenarnas basist Bill Wyman beskrivit så här:
     Han var mycket viktig i början av vår karriär då han bildade gruppen. Han valde medlemmarna. Han valde gruppnamnet. Han valde musiken vi spelade. Mycket inflytelserik. Mycket intelligent. Sedan liksom kastade han bort allt.
     Brian Jones räknas som den första medlemmen i den så kallade 27 Club, som består av kända musiker som gått bort vid 27 års ålder. Klubben består av: Jimi Hendrix (död 1970), Janis Joplin (död 1970), Jim Morrison (död 1971) och Kurt Cobain (död 1994). Sedan kan man ju snacka om vem som var först, bluesmusikern Robert Johnson var också bara 27 när han dog, 1938.
drunknade, 27 Club, döda 27-åringar, Rolling Stones, Kurt Cobain,

Snacka om gubbpoker!

 TEXAS HOLDEM PÅ HEMMET.
Jag kollade upp från markerna på pokerbordet. Noterade att pokergänget verkligen börjar bli till åren. Där satt pensionärerna Basisten, Kiruna och Söderkisen, Trumpetaren som går i pension den 1 mars, jag som går i pension 2018 och så Karlskoga som fyller 63 i år och minstingen Hårdrockaren som just fyllt 62. Snacka om gubbgäng!
     Det märktes också när vi i stället för att lira vanlig stötpoker spelade Texas Holdem, på värden Karlskogas initiativ. Virrigare gubbar får man väl leta efter, det var liksom en försmak av livet på pensionärshemmet. Ingen av oss kunde helt enkelt reglerna. Karlskoga hade dock också bjudit in sonen Tarantinoälskaren och dennes kompis Påven som skulle styra upp det hela. Påven var dealer och fick hela tiden påminna oss om hur spelet fungerar. Det var lilla och stora mörken, det var check, all in och det gällde att buda i rätt ordning och med rätt summa.
     Men kul var det. Alla satsade en hundring och en efter en åkte ut. Till slut var det bara Påven och jag kvar i en finalduell. Påven tog hem stålarna efter ett högre tvåpar än vad jag hade. Det var han sannerligen värd, efter att ha hållit efter oss allt mer berusade gubbar som en skollärare som rättar sina förstaklassare.
     Vi räknade förresten ut att det måste vara cirka 25 år som vi har hållit i gång pokerspelandet, med en träff minst en gång per år. Imponerande faktiskt. Och ingen har fallit ifrån, ännu. Fast det är väl bara en tidsfråga.
poker, okunniga, pensionärer, Texas Holdem, gubbgäng, berusade,

Dopad dansare

 STOPPAD ARTIST.
Läste att TV4 stoppade Torsten Flinck från att delta i årets version av Let´s Dance. Synd, tycker jag. Torsten är en udda figur som jag ömmar extra för och som dessutom är en fantastisk artist.
     Tydligen kuggades han i hälsotestet, var helt enkelt inte tillräckligt frisk för att flänga omkring på dansgolvet. Det här måste väl ändå röra sig om någon form av doping, fast i Torstens fall handlar det väl snarare om antidoping med tanke på de kemikalier han utsatt sin kropp för genom åren.
Let´s Dance, dopad dansare, kemikalier, Torsten Flinck, fantastisk artist,

Utkastad till hotell

 HOTELLCELL.
Ja, utkastad kanske inte är rätta ordet. Men nästan. Gumman hade syjunta hemma i går kväll, eller trädgårdscirkel som hon kallar det. Så då fick jag inte vara hemma. Att komma hemrumlande när Damerna sitter där och kacklar i vardagsrummet var liksom inget alternativ för mig. Så det fick bli hotell.
     Dumsnål som jag är ibland så tog jag ett billigt rum downtown, mitt på Drottninggatan. Namnet Bentleys Hotel tydde ändå på en viss klass, liksom bilderna på nätet. Entrén var pampig, med inglasad gård. Men mitt rum, högst upp under takåsarna är det minsta jag sett. Hela rummet domineras av en säng utan sänglampa. I övrigt ett pyttelitet skrivbord, en vägghängd TV som det är omöjligt att titta på – vare sig från sängen eller skrivbordsstolen – utan att få allvarliga nackproblem. Det finns faktiskt toalett och dusch. Men ingen garderob. Och ja, that´s it.
     Skit samma tänkte jag när jag checkade in strax efter 15 på fredagen. Jag ska ju ändå bara sova här, jag ska ju ut på stan och göra en barrunda. Tog en Old Ox på rummet och drog i väg till Dubliners för ett par Guinness och en 4:a Fernet Branca. Därefter till någon annan sylta för ett par öl till. Avslutade utelivet med att smälla i mig en kebab på KungsKebab. Sedan var jag trött, var tillbaka på hotellet redan strax efter nio. Jag drog sängen mot andra väggen (en väldigt kort sträcka), så att jag i hyfsat läge kunde se Skavlan, tog fram den medhavda vinaren och tillbringade resten av kvällen med att kolla på TV. Så mycket för en kväll på stan…
     Härlig sovmorgon? Jo, pyttsan. Vaknade redan 05.00. Hungrig som satan. Men frukosten startar visst inte förrän vid åttatiden. Får väl sova hemma i stället. Är solo på lördag. Gumman åker till landet nu på morgonen. Jag kunde inte följa med, jag ska festa med pokergänget i kväll. Då blir det nog inte så tidigt sänggående.
     Nä, nu är det dags för dusch och rakning.
kväll på stan, TV, rödvin, kebab, nackproblem, Skavland