Mutade domare

MYGELSPORT.
Mutade domare stoppade i natt Sverige från ännu en juniormedalj. U21-herrarna var favoriter men förlorade mot Egypten i kvartsfinalen i handbolls-VM med 27-28. De förlorade också straffarna med 0-8. Fast vann utvisningarna med 7-0.
     Ordförande i internationella handbollsförbundet är förresten egyptier; den "gode" Moustafa är sedan länge misstänkt för korruption. 
JEM - Sverige föll - korruption - mutade domare

Family Guy at Anchor

 SLUT SOM ARTIST.
Undrar om det var sista gången jag såg honom vid liv. Skötaren är sämre än någonsin. När vi lämnar puben vid S:t Eriksplan är han helt slut efter bara 300 meters långsam promenad och tvingas vila på en parkbänk i Vasaparken. Hans stora mage häver sig tungt och man kan riktigt se genom T-shirten hur hjärtat slår som en stångjärnshammare, snabbt och hårt. På väg mot hårdrockspuben The Anchor på Sveavägen stannar vi upp var 150:e meter, så han får stå och hämta andan och ge det rusande hjärtat en chans att lugna ned sig.
     Skötaren är fetare än någonsin, i sämre kondition är någonsin och mer lik den tecknade Peter Griffin/Family Guy än någonsin. Han rörde sig inte alls förra sommaren, förklarar han och hänvisar till en depression som han hade då. Skötaren har dessutom diabetes, lider av högt blodtryck och gikt och har dessutom svår sömnapné. Som om det inte vore nog att han tvingas släpa omkring på 135 kilo och se ut som Peter Griffin.
     Tyvärr har min vän – på besök i Stockholm med kompisen Behandlingsassistenten som tidigare vägde över 150 kilo men som genomgått någon slags bypass-operation av magsäcken och nu gått ned 50 kilo och dessutom stavgår en timme om dan, enligt egen uppgift – ingen motivation att ändra sin tragiska livsstil. Han säger att han försökt, och att många andra har försökt, att ta tag i viktproblemet. Utan framgång. Det känns som om han gett upp.
     Jag undrar om det är sista gången jag träffade Skötaren, tänkte jag efter att ha sagt adjö och dragit mig hem till förorten.

Whitneys dotter död

 DEBUT-ALBUMET 1985.
Whitney Houston måste ha varit en av de mest begåvade och vackra kvinnliga artisterna som någonsin funnits på denna jord. Jag minns mycket väl när hennes debut-LP kom 1985, med låtar som Saving All My Love for You, How Will I Know och Greatest Love of All. Vilken sensation, vilken röst, vilka låtar! Och vilken familjebakgrund: Hennes mamma Cissy Houston var gospelsångerska, hon var kusin till Dionne Warwick och hade Aretha Franklin som gudmor. Aretha Franklin, världens bästa kvinnliga soulsångerska någonsin, bara en sån sak!
     Whitney blev de följande åren en av världens mest säljande artister med över 170 miljoner album. Med sina sex Grammys blev hon också en av de mest prisbelönade sångerskorna.
     Jag har sällan sett någon ha så mycket för att bara kasta bort det i närmaste avlopp tillsammans med brända stanniolpapper och använda kanyler. Tydligen var förhållandet med rapparen Bobby Brown början till katastrofen och till de tunga drogerna. De gifte sig 1992.
     Dottern Bobbi Kristina föddes 1993. Hon växte upp i ett hem med två knarkande föräldrar och började själv med droger redan i tidiga tonåren. I söndags kväll, amerikansk tid, förklarades hon död efter att ha legat i koma i sju månader efter en överdos där hon hittats i ett badkar. Och därmed följde hon sin mamma Whitney som dog av att ha drunknat i ett badkar efter en överdos av kokain på ett hotellrum i Beverly Hills 2012. Bobbi Kristina blev bara 22 år, Whitney blev 48.
kanyler, kokain, Bobbi Kristina, Bobby Brown, Whitney Houston, överdoser, död, vackrast!

Kalas på svenska kräftor

 SMÅLÄNDSKA DELIKATESSER.
Gourmeten och Rektorn bjöd på färska, småländska kräftor häromkvällen. Det är alltid en smakupplevelse hemma hos dom. Gourmeten är ordförande i stadens avdelning av Munskänkarna och han är en otroligt skicklig kock. För att inte tala om vinkännare av högsta rang. Han har 730 flaskor vin i sitt vinförråd. Förut hade han det i deras hus utanför stan. Men efter att de sålt huset och nu flyttat in i lägenhet i city så har han hyrt ett källarförråd som tydligen har rätt temperatur och rätt fuktnivå, så där får de nu ligga till sig och mogna – eller vad de nu gör.
     Rektorn är inte ett dugg snobbig vad det gäller dryck, hon dricker det mesta. Ungefär som Gumman och jag alltså. Och det var också hon som efter de champinjonfyllda kanapéerna serverade med champagne och kräftorna med öl och snaps ropade efter sprit till de urgoda ostarna som serverades till efterrätt. Gourmeten suckade och började babbla om söta viner som bättre passade till ostarna men fick ge sig.  
     Hur som helst var det, som vanligt när vi träffar dessa vänner, trevligt även med samtal på både hög och låg nivå. Och svenska kräftor, det är man inte bortskämd med! Gumman och brukar oftast käka kinesiska kräftor, som förvisso är betydligt billigare men ibland har en smak av sump. Heja Småland!
kräftor, Småland, sprit, champagne, smak av sump, högt och lågt