Moderat bussresa

 FÄRGSTARK POLITIKER.
Körde Anders Björck i går. Kul med en ärkemoderat som åker kollektivt. Han klev på vid Odenplan och hoppade av vid Universitetet. Ja, hoppa kanske är fel ordval. Han stödde sig på sin käpp och klev av lugnt och stilla. Den gamle försvarsministern, riksdagsledamoten och landshövdingen är numera 69 år och pensionär. Han var en färgstark politiker Björck, lika nära till skratt som ilska. Arg var han när han 1989 skällde ut Carl Lidbom (S) när Ebbe Carlsson-affären var uppe i KU (Konstitutionsutskottet) efter att Lidbom kallat Björks frågor för ”trams”:
     – Du borde veta hut, Carl Lidbom!
     Han kunde ha glimten i ögat också, Anders Björck. I TV-programmet ”Snacka om nyheter” 1998 gav han inblick i hur en politiker kan formulera sig för att slå ifrån sig beskyllningar:
     – För det första har jag aldrig sagt det, för det andra är jag felciterad och för det tredje skulle det aldrig ha kommit ut.
     Jag körde i går förresten också den gamla popkrönikören och numera usle filmkritikern på Aftonbladet, Jan-Olov Andersson, från Stureplan till T-Centralen – men det var inte lika spännande om man säger så.
moderat, buss, Ebbe Carlsson, arg, försvarsminister, Aftonbladet