Porrhot på nätet

 

 KRÄVER BETALT
Skärmen låste sig plötsligt när Webbredaktören var ute och porrsurfade. Där dök upp ett hot om att han måste betala 1 000 kronor, via PaySafeCard eller Ukash, för att slippa låsningen. Om inte Webbredaktören betalade så hotas han så här:
     Om betalning inte görs kommer du att anklagas för bedrägeri (artikel 377 i Brottsbalken av Konungariket Sverige som föreskriver fängelse från 1 till 3 år) och du blir åtalad.
     Tuffa bud i Mellerud.
     – Den första bilden som dök upp (det fladdrade en hel del) hade en massa fina myndighetstecken – stämplar, sigill och liknande – och var än mer skrämmande, förklarar Webbredaktören. Dessutom gick det helt enkelt inte att bara stänga av webbläsaren utan att samma fönster dök upp på skärmen när man startade läsaren igen.
     – Hjälpen jag fick från webben var gammal beträffande Safari så där verkar det som att Javascriptet (som det tydligen är) inte klarar av de senaste uppdateringarna från Safari. Efter en dag var allt (???) OK igen.
     Webbredaktören kom undan med blotta förskräckelsen. Dessutom var han ute och surfade på jobbdatorn när hotet dök upp. Inte lätt att förklara för arbetsgivaren. Men hotet är förstås en bluff och Webbredaktören hävdar att han absolut inte var ute på några förbjudna porrsidor, som barnporr etc. Detta kan tydligen hända vilken porrsurfare som helst.
     Lite skrämmande är det allt. Och tänk på stackarna som blir så nervösa att de av någon slags dåligt samvete och rädsla för att bli upptäckta betalar de här bedragarna. Att kolla på porr är, och ska förstås inte vara, förbjudet.
kräver betalt, porr, bedrägeri, surf, barnporr, Java, hot