EU sviker flyktingar

 LIVSFARLIG FLYKT.
Det är väl då själva f-n. I går röstade en majoritet av EU:s länder emot förslaget att EU gemensamt ska ta emot flyktingar, med bestämda flyktingkvoter för varje land. Så Italien och Grekland, som under två år tagit emot 40 000 asylsökande från Syrien och Eritrea, ska alltså fortsätta att bära flyktingbördan själv – tillsammans med solidariska länder som Tyskland och Sverige. Dessutom har icke-EU-landet Turkiet tagit emot två miljoner syriska flyktingar.
     Var finns solidariteten inom EU? Motståndet mot flyktingmottagande kommer främst från de forna öststaterna med Polen, Ungern och Tjeckien i spetsen. Det kan väl för f-n inte vara för mycket begärt att 28 av världens rikaste länder (EU) tar gemensamt ansvar för en bråkdel av flyktingarna?
     Och vad händer om kriskartan skrivs om? Om krisen i Ukraina förvärras ytterligare med flyktingströmmar över gränserna så står Polen och Tjeckien där med skägget i brevlådan. Tror de att de ska få solidariskt flyktinghjälp av andra EU-länder då? Nä, skulle inte tro det. Kortsiktigt, egoistiskt tänkande styr de flyktingfientliga EU-länderna – alltmedan män, kvinnor och små barn fortsätter livsfarliga överfarter i överfulla båtar från kriget i Syrien och diktaturen i Eritrea. Skäms! 
livsfarlig flykt, ingen solidaritet, EU, överfullt, ukrainska flyktingar