Måns storfavorit? Bullshit!

 MARAAYA, PERSONLIG FAVORIT.
Mark my words, Måns Zelmerlöw har inte en sportmössa i Eurovision Song Contest! Uppträdandet i semifinalen i går var skitbra, men låten… Heroes är egentligen inte tillräckligt stark för att platsa i finalen överhuvudtaget och den är betydligt sämre än originalet, David Guettas Lovers on the Sun.
     Typiskt svensk media att göra varenda j-la bidrag från Sverige till ”storfavorit”. Kommer ni ihåg när Charlotte Perrelli 2008 framförde låten, just det, Hero? Det slutade med ett magplask och 18:e plats i ESC i Belgrad. Magplask är också vad som väntar Måns Z i år; skulle bli mycket förvånad om han ens platsar på tiobästa-listan – trots att även vissa oddsbolag också helt obegripligt placerar Måns Z som vinnare! Varken Charlotte P eller Måns Z är några hjältar, i alla fall inte i det här sammanhanget.
     Nej, i år gör Ryssland och Australien upp om vinsten på lördag, med Israel som outsider. Jag hoppas mycket på min personliga favorit Slovenien med Maraaya i brudklänning och hörlurar (?), vilken låt! Sedan ömmar jag också för Cyperns bidrag One Thing I Should Have Done, med mjuka och skönsjungande John Karayannis.
ESC, inte en sportmössa, Måns chanslös, inga hjältar, obegripligt, Slovenien favorit,
Gubbliv

Jo, Måns Z vann ju. Det visar att jag inte är någon direkt expert på schlager. Och det kanske är lika bra det...