VM i rockbiljard

 RONNIE, SNOOKERNS BAD BOY.
Varför följer inte svensk TV snooker? Ser aldrig några referat i vare sig etermedia eller tidningar. Just nu pågår snooker-VM i Brighton och det är rockandroll. Spelarna presenteras med rockmusik, nu senaste Thin Lizzys The Boys are Back in Town.
     Vi är inne i kvartsfinalspelet nu. Här finns namn som Mark Allen, Judd Trump, Marcu Fo och den stora stjärnan Ronnie The Rocket O´Sullivan – den fantastiske bollbegåvningen som vunnit inte mindre än fem VM-titlar och är en av sportens genom tiderna största spelare. Han är också något av snookerns bad boy på snooker-touren. Han hade en taskig barndom med en far som blev dömd till 20 års fängelse för dråp. Ronnie har också haft problem med alkohol och droger. Men så upptäckte han snooker, and the rest is history.
     OK, en snookermatch kan tyckas seg, men vilka finesser och vilken teknik. Det är verkligen bollspelandets schack.
     Om nu TV-sporten visar, och tidningarna skriver, så mycket om långgolf så kan jag inte fatta att de totalt ignorerar snooker. Dessutom är sällskapsspelet golf i år med i OS. Totalt obegripligt. Jag tycker inte heller snooker ska vara med i OS, men jag tycker banne mig att TV ska visa de stora snooker-tävlingarna – gärna på bekostnad av golfens obegripligt stora utrymme.
     Tur i alla fall att Eurosport kör hela tävlingen...
rockandroll, snooker, golf, bad boy, alkohol och droger, VM, SVT, obegripligt