Övergiven jägare

 SHOT IN THE DARK.
SMS-ade Jägaren häromdagen och gratulerade på 68-årsdagen och frågade hur det var med honom och den tio år yngre frugan Rektorn. Fick svar att de skiljt sig. Ringde upp och snackade länge.
    Jägaren förklarade att Rektorn till slut, i våras, tröttnat på hans vredesutbrott. Efter närmare 30 år som gifta ville hon skiljas. Jägaren var ledsen, det märktes tydligt. Han hade varit helt under isen på försommaren, droppen var när han tvingades tillbringa midsommaren ensam i lägenheten (Rektorn hade flyttat hem till sin Åldriga pappa). 
     – Ända sedan jag var 20 år har jag bott tillsammans med någon, snyftade Rektorn och förklarade att han då hade flyttat ihop med henne som blev den Första frun.
     När det blev slut med henne så flyttade han direkt ihop med Rektorn. Det är klart att han efter 48 år med samboende känner sig ensam. Jag frågade hur deras döttrar, 25-åringen och 27-åringen, tog skilsmässan.
     – De tyckte det var på tiden, eftersom vi bråkat så mycket, svarade han krasst.
     Det är inte lätt med skilsmässor, och det är inte lätt att bli övergiven. Jägaren har en tuff tid framför sig. Men tydligen så har han och Rektorn fortsatt att träffas, cirka en gång i veckan. Så han har inte tappat hoppet helt. Kanske det blir någon slags särboförhållande. Tiden får utvisa hur det blir.
skilsmässa, vredesutbrott, under isen, övergiven mycket bråk