Usel TV-sport

 ROBIN OLSEN, KVALHJÄLTE.
Sportnytt på SVT nu på morgonen visade förstås bilder från VM-kvalmatchen hemma mot Nederländerna, där drömmålande Marcus Berg och världsklasspelande målvakten Robin Olsen räddade en pinne. Men vad visade man i övrigt? Massor av bilder, resultat och tabeller från kvalmatcher? Nej, trodde inte det. Och väntade mig faktiskt inte det heller.
     Jag har länge retat mig på Sportnytt. De redovisar inte resultat och tabeller. Jo, ibland kan de redovisa resultat men hänvisar att vi tittare kan se tabellerna på nätet. Idiotiskt! Varför inte göra som exempelvis engelska sportkanaler och låta resultat och tabeller rulla i högerkant i bilden. Det är ju just resultat och tabeller som vi sportnördar suktar efter. När ska svenska sportprogram förstå detta?
     I morse visade Sportnytt ett filmat inslag om slutspelet i speedway (verkligen en världssport, eller hur?!?) och ett reportage om en kvinnlig pingislirare inför Paralympiska i Rio (inget ont om handikapp-OS, men inte direkt något vi sporttittare suktar efter). Lite som vanligt alltså, långa reportage om något mindre intressant – medan vi sportälskare vill ha resultat och tabeller, resultat och tabeller, resultat… Ja, ni fattar.
     Vad missade då Sportnytt från gårdagskvällen/natten? Jo, exempelvis att Frankrike i VM-kvalet gjorde fiasko efter 0–0 och tappade poäng mot Vitryssland. Albanien tog en historisk seger (första någonsin mot Makedonien) efter 2–1, avgörande målet också i slutminuten. Det spelades massor av kvalmatcher i Europa i går. Bosnien och Herzegovia slog Estland med 5–0, andra vinnare var bland annat Schweiz, Grekland, Belgien och Lettland. I sydamerikanska VM-kvalet räddade Otamendi Argentina efter mål i slutminuten (2–2) mot bottenlaget Venezuela. Neymar blev hjälte för Brasilien genom två mål mot Colombia. Och i U21-kvalet blev det ett drömresultat för Sverige när kroaterna bara fick 2–2 mot Georgien. Inget av detta redovisas i Sportnytt. Och förstås heller inga tabeller. Resultat och tabeller, resultat och tabeller…
usel TV-sport, Sportnytt, SVT, världsklass, drömmål, resultat, rabeller